Saša Ilić - igra još!

Obećao je da će igrati dok može. Održava obećanje!

Fudbal 10.06.2016 | 21:00
Saša Ilić - igra još!

Saša Ilić, legendarni kapiten Partizana, danas je produžio ugovor sa crno-belima na još jednu godinu!

On će 30. decembra napuniti 39 godina, a u timu Partizana ima i onih koji su dve decenije mlađi od njega.

Ali, on je više puta ponovio do sada da će igrati dok god bude uživao na terenu i druženju sa saigračima, loptom.

Uz to, Saša Ilić je sada veoma blizu toga da obori rekord kluba u broju nastupa, tačnije da prestigne Momčila "Mocu" Vukotića.

Nedavno je procurela informacija da je Saša Ilić imao unosnu ponudu iz Indije, ali je odlučio da karijeru završi u Partizanu, klubu kojem je dao 25 godina svog života!

Saopštavajući nedavno da sa Ilićem razgovora o produžetku ugovora, sportski direktor Ivica Iliev je rekao ovo o svom bivšem saigraču: 

"I dan-danas smo jedna ekipa sa Sašom Ilićem, sasvim druga kada na terenu njega nema. Emotivno sam vezan za njega, međutim, nije to prelomni detalj u odluci da nastavi da igra (ili ne). Mi već godinama, da ne kažem decenijama, ne uspevamo da nađemo njegovog naslednika, učinku i važnosti po tim. Kada to kažem, ne mislim da bi Saša trebalo da igra samo zato što nema ko da ga zameni, nego zbog toga što prkosi godinama i demonstrira isti onaj raskoš talenta i fudbalskog umeća koji ga je krasio sa početka karijere".

Trener Ivan Tomić takođe je, nedavno potencirao šta Ilić znači timu:

"On izuzetno mnogo znači ovom timu i Partizanu kao instituciji. Treba sa njim videti koliko još ima ambicije, volje, želje, snage da se suočava sa svime što igranje u Partizanu nosi. Ono što je meni drago ja mislim da je on je u ovom prolećnom delu uživao na terenu i to je ono što sam mu prenosio od prvog trenutka - da bih voleo da ga vidim da uživam na terenu. Sa te strane imam utisak da je sve na njemu".

Novi fudbaleri Partizana ovo su rekli o Saši Iliću, par dana nakon što su došli u klub:

Petar Đuričković: "Prozivka je prošla fenomenalno, svi su nas dočekali prijateljski, među prvima šef stručnog štaba Ivan Tomić, a potom i igrači. Svako od njih nam je poželeo dobrodošlicu i čestitao na potpisu. Sale Ilić nam je na prvom treningu i izlasku na teren svojim stavom pomogao da se osećamo kao da smo godinama ovde".

Milan Radin: "Fenomenalni momci, a o Saši Iliću ne treba trošiti reči".

Saša Marjanović: "Saša Ilić je pravi vođa, a svojim smešnim i duhovitim komentarima održava prijatnu atmosferu. Znamo se od ranije, poželeo mi je dobrodošlicu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar