Зора Видовић у Будви: Подићи порески морал

На регионалном Самиту министара финансија, гувернера и директора пореских управа који у Бечићима организује недељник НИН могла су да се чују и занимљива излагања која сликовито представљају стање финансија у земљама регије.

Република Српска 10.06.2016 | 17:20
Зора Видовић у Будви: Подићи порески морал

Тако је Миомир Мугоша, директор Пореске управе Црне Горе, насмејао целу салу, а на крају је добио аплауз.

 
Он је на панелу директора пореских иправа региона "Реформа пореске управе и борба против сиве економије" рекао, говорећи о неефикасности порезника, да је по доласку на функцију затекао да је више од 30 одсто запослених у Пореској управи било на боловању.

"У Никшићу их је, на пример, више од 40 одсто. Сада је у Никшићу 12 одсто на боловању, а Министарство здравља је покренуло поступак против 10 лекара због издавања лажних боловања", рекао је Мугоша.

Зора Видовић, директорка ПУ Републике Српске, рекла је да мора да се подигне порески морал и најавила пројекат у средњим школама.

"Циљ је да добијемо генерацију која ће размишљати другачије од садашње којој је главна фора како преварити државу", рекла је Видовићева.

Извор: Блиц

Фото: З. Лончаревић / РАС Србија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

10.06.2016 15:34

Никад гора генерација од ове што сад влада. Не може се описати шта сте нам урадили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

10.06.2016 16:36

Држава треба прије свега својим градјанима једнакост пред Законом да обезбједи и пружи и затин од својих поданика порез да трази и узима према њиховим приходима. Немозе држава својим сиромашним градјанима да буде маћеха и очух а богатима Отац и Мајка!