Zora Vidović u Budvi: Podići poreski moral

Na regionalnom Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava koji u Bečićima organizuje nedeljnik NIN mogla su da se čuju i zanimljiva izlaganja koja slikovito predstavljaju stanje finansija u zemljama regije.

Republika Srpska 10.06.2016 | 17:20
Zora Vidović u Budvi: Podići poreski moral

Tako je Miomir Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore, nasmejao celu salu, a na kraju je dobio aplauz.

 
On je na panelu direktora poreskih iprava regiona "Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije" rekao, govoreći o neefikasnosti poreznika, da je po dolasku na funkciju zatekao da je više od 30 odsto zaposlenih u Poreskoj upravi bilo na bolovanju.

"U Nikšiću ih je, na primer, više od 40 odsto. Sada je u Nikšiću 12 odsto na bolovanju, a Ministarstvo zdravlja je pokrenulo postupak protiv 10 lekara zbog izdavanja lažnih bolovanja", rekao je Mugoša.

Zora Vidović, direktorka PU Republike Srpske, rekla je da mora da se podigne poreski moral i najavila projekat u srednjim školama.

"Cilj je da dobijemo generaciju koja će razmišljati drugačije od sadašnje kojoj je glavna fora kako prevariti državu", rekla je Vidovićeva.

Izvor: Blic

Foto: Z. Lončarević / RAS Srbija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

10.06.2016 15:34

Nikad gora generacija od ove što sad vlada. Ne može se opisati šta ste nam uradili...

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

10.06.2016 16:36

Država treba prije svega svojim gradjanima jednakost pred Zakonom da obezbjedi i pruži i zatin od svojih podanika porez da trazi i uzima prema njihovim prihodima. Nemoze država svojim siromašnim gradjanima da bude maćeha i očuh a bogatima Otac i Majka!