Ускоро Балкански куп у фудбалу?!

Потпредсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Дарко Љубојевић потврдио је да се на посљедњем састанку УЕФА и савеза регије у Москви расправљало о идеји формирања заједничке лиге на простору бивше Југославије.

Фудбал 11.06.2016 | 19:30
Ускоро Балкански куп у фудбалу?!

Љубојевић је нагласио бањалучком листу "ЕуроБлиц" да се на састанку Европске фудбалске уније и свих регионалних савеза расправљало о најприхватљивијој варијанти овог такмичења.

"Регионални савези већ неко вријеме раде на најбољем рјешењу за неко регионално такмичење, а да при том избјегнемо све ризике који стоје на путу. Прије свега проблем безбједности за све учеснике, прихватљиве термине за његово одржавање, сам формат такмичења, економски моменат у смислу ко и како би финансирао то такмичење и број учесника. Бројне су недоумице - каква би била награда за побједника, да ли би ишао у Лигу шампиона или Лигу Европе, шта би се дешавало са домаћим такмичењима", рекао је Љубојевић бањалучком дневнику.

Лист пише да је иза кулиса московског састанка процурило да је најприхватљивија варијанта за све учеснике преговора био приједлог УЕФА да се игра нека врта Балканског купа у којем би учествовале по двије, три екипе из свих земаља бивше Југославије.

У овом опцији, регионална лига би се играла по принципу Лиге шампиона - прва фаза би била елиминациона, потом би се играла групна фаза, а касније полуфинале и финале.

Према тврдњама "ЕуроБлица", овај приједлог добио је начелну подршку свих савеза, али се сви слажу да се идеја још треба разрадити и прецизирати сви детаљи прије него се крене у њену реализацију.

ПИЛОТ-ТАКМИЧЕЊЕ С ЈУНИОРИМА И КАДЕТИМА

Савези су договорили да се направи нека врста пилот-такмичења у којем би учествовали кадети и јуниори клубова из бивше Југославије.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

11.06.2016 18:39

Пуна подрска. Крајње је вријеме да се крене напријед.

ОДГОВОРИТЕ