Uskoro Balkanski kup u fudbalu?!

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Darko Ljubojević potvrdio je da se na posljednjem sastanku UEFA i saveza regije u Moskvi raspravljalo o ideji formiranja zajedničke lige na prostoru bivše Jugoslavije.

Fudbal 11.06.2016 | 19:30
Uskoro Balkanski kup u fudbalu?!

Ljubojević je naglasio banjalučkom listu "EuroBlic" da se na sastanku Evropske fudbalske unije i svih regionalnih saveza raspravljalo o najprihvatljivijoj varijanti ovog takmičenja.

"Regionalni savezi već neko vrijeme rade na najboljem rješenju za neko regionalno takmičenje, a da pri tom izbjegnemo sve rizike koji stoje na putu. Prije svega problem bezbjednosti za sve učesnike, prihvatljive termine za njegovo održavanje, sam format takmičenja, ekonomski momenat u smislu ko i kako bi finansirao to takmičenje i broj učesnika. Brojne su nedoumice - kakva bi bila nagrada za pobjednika, da li bi išao u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, šta bi se dešavalo sa domaćim takmičenjima", rekao je Ljubojević banjalučkom dnevniku.

List piše da je iza kulisa moskovskog sastanka procurilo da je najprihvatljivija varijanta za sve učesnike pregovora bio prijedlog UEFA da se igra neka vrta Balkanskog kupa u kojem bi učestvovale po dvije, tri ekipe iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

U ovom opciji, regionalna liga bi se igrala po principu Lige šampiona - prva faza bi bila eliminaciona, potom bi se igrala grupna faza, a kasnije polufinale i finale.

Prema tvrdnjama "EuroBlica", ovaj prijedlog dobio je načelnu podršku svih saveza, ali se svi slažu da se ideja još treba razraditi i precizirati svi detalji prije nego se krene u njenu realizaciju.

PILOT-TAKMIČENJE S JUNIORIMA I KADETIMA

Savezi su dogovorili da se napravi neka vrsta pilot-takmičenja u kojem bi učestvovali kadeti i juniori klubova iz bivše Jugoslavije.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Od srca

11.06.2016 18:39

Puna podrska. Krajnje je vrijeme da se krene naprijed.

ODGOVORITE