Дел Пјеро: Критиковали су нас и прије СП 2006. године...!

Бивши капитен репрезентације Италије Алесандро Дел Пјеро нада се да ће државни тим имати успеха на ЕП, упркос критикама домаће јавности уочи почетка турнира.

Фудбал 11.06.2016 | 18:00
Дел Пјеро: Критиковали су нас и прије СП 2006. године...!

Италија је постигла 16 голова у 10 утакмица у квалификацијама за Европско првенство, а навијачи су забринути због недостатка ефикасног нападача у државном тиму.

Дел Пјеро је рекао да је оптимиста због јаке одбране репрезентације и подсетио да је Италија критикована и пре почетка Мундијала 1982. и 2006. године, када је оба пута тријумфовала.

"Голови продају улазнице, али одбрана осваја титуле. Ми смо примили само два гола 2006. године. Марко Верати и Клаудио Маркизио недостају на средини терена, то су два сјајна играча, али према формацији селектора, сви играчи су потпуно укључени. Надам се да су нападачи сачували голове за овај шампионат. Успех може да дође ако играчи имају људске и техничке квалитете. У одређеним утакмицама ствари једноставно 'кликну'. Исто је било и пред турнире 2006. и 1982. и то ми даје наду", рекао је Дел Пјеро за Газету дело Спорт.

Легендарни италијански фудбалер похвалио је своје бивше саиграче из Јувентуса, голмана Ђанлуиђија Буфона, Андреу Барзаљија, Леонарда Бонучија и Ђорђа Кјелинија и оценио да ће они одиграти важну улогу на Европском првенству, које вечерас почиње у Француској.

"То су сјајни играчи. Освојио сам Светско првенство (2006) са Ђиђијем и Андреом. Сви они су велики професионалци и имају квалитет. Не чуди ме што су још у репрезентацији", додао је он.

Дел Пјеро је одиграо 91 утакмицу за Италију и четврти је најбољи стрелац државног тима са 27 голова.

Он је оценио да је највећи фаворит за титулу у Француској актуелни светски шампион Немачка, али је рекао да не искључује изненађења.

"Француска је домаћин и види се да је напредовала у последње две године, сада имају више искуства. После терористичких напада у Паризу они ће бити мотивисанији. Ту је и Шпанија, која брани титулу, а после иду Италија, Енглеска и Белгија. Не искључујем изненадјења на турниру, као што је то било 2004. и 1992. године", рекао је Дел Пјеро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар