Del Pjero: Kritikovali su nas i prije SP 2006. godine...!

Bivši kapiten reprezentacije Italije Alesandro Del Pjero nada se da će državni tim imati uspeha na EP, uprkos kritikama domaće javnosti uoči početka turnira.

Fudbal 11.06.2016 | 18:00
Del Pjero: Kritikovali su nas i prije SP 2006. godine...!

Italija je postigla 16 golova u 10 utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a navijači su zabrinuti zbog nedostatka efikasnog napadača u državnom timu.

Del Pjero je rekao da je optimista zbog jake odbrane reprezentacije i podsetio da je Italija kritikovana i pre početka Mundijala 1982. i 2006. godine, kada je oba puta trijumfovala.

"Golovi prodaju ulaznice, ali odbrana osvaja titule. Mi smo primili samo dva gola 2006. godine. Marko Verati i Klaudio Markizio nedostaju na sredini terena, to su dva sjajna igrača, ali prema formaciji selektora, svi igrači su potpuno uključeni. Nadam se da su napadači sačuvali golove za ovaj šampionat. Uspeh može da dođe ako igrači imaju ljudske i tehničke kvalitete. U određenim utakmicama stvari jednostavno 'kliknu'. Isto je bilo i pred turnire 2006. i 1982. i to mi daje nadu", rekao je Del Pjero za Gazetu delo Sport.

Legendarni italijanski fudbaler pohvalio je svoje bivše saigrače iz Juventusa, golmana Đanluiđija Bufona, Andreu Barzaljija, Leonarda Bonučija i Đorđa Kjelinija i ocenio da će oni odigrati važnu ulogu na Evropskom prvenstvu, koje večeras počinje u Francuskoj.

"To su sjajni igrači. Osvojio sam Svetsko prvenstvo (2006) sa Điđijem i Andreom. Svi oni su veliki profesionalci i imaju kvalitet. Ne čudi me što su još u reprezentaciji", dodao je on.

Del Pjero je odigrao 91 utakmicu za Italiju i četvrti je najbolji strelac državnog tima sa 27 golova.

On je ocenio da je najveći favorit za titulu u Francuskoj aktuelni svetski šampion Nemačka, ali je rekao da ne isključuje iznenađenja.

"Francuska je domaćin i vidi se da je napredovala u poslednje dve godine, sada imaju više iskustva. Posle terorističkih napada u Parizu oni će biti motivisaniji. Tu je i Španija, koja brani titulu, a posle idu Italija, Engleska i Belgija. Ne isključujem iznenadjenja na turniru, kao što je to bilo 2004. i 1992. godine", rekao je Del Pjero.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar