Лијановићи и остали негирали кривицу

Славо и Јозо Иванковић Лијановић са шест других оптужених негирали су кривицу за организовани криминал, прање новца, фалсификовање пословних књига и пореску утају.

Босна и Херцеговина 10.06.2016 | 15:43
Лијановићи и остали негирали кривицу

"Часни суде, нисам крив", рекли су један за другим пред Судом БиХ Славо и Јозо Иванковић Лијановић, Милорад Бахиљ, Јозо Слишковић, Жељко Микулић, Драженко Квесић, Мирјана Шакота и Мирко Галић, преноси Бирн.

Они су оптужени да су, као организована криминална група, избјегавали плаћање пореза.

Тужилаштво БиХ је, уз њих, оптужило фирме "Лијановићи", "Ми-МО", "Фармер", "Фармко" и "Оптимум" за неплаћање пореза у периоду од 2007. до 2012. године. Представници ових фирми су на рочишту, такође, рекли да се не осјећају кривим.

Раније се о кривици изјаснио и Јерко Ивановић Лијановић, док је адвокат Драган Барбарић рекао да његови клијенти Мирослав Чолак и Стипо Иванковић због болести не могу да приступе изјашњењу о кривици.

Суд ће накнадно одлучити да ли ће поступак против њих бити раздвојен. Оптужница против Лијановића и осталих потврђена је крајем јануара.

Бивши федерални министар пољопривреде Јерко Иванковић Лијановић и остали оптужени за организовани криминал, прање новца, фалсификовање пословних књига и пореску утају, а ухапшени су 2014. године у оквиру акције Агенције за истраге и заштиту БиХ кодног назива "Месо".

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неко мало разборит

10.06.2016 15:27

Ста казете ви у Српској?Само вас хапсе је ли?Јесу ли и ово Срби? Јел овај био министар у Федерацији а ево га труне.Зато СИПА и има подршку да хапси све у БиХ и не браните се висе како је све национална угрозеност.И велики Радонциц се такодје презнојава а тек кад добије пресуду има да се пуси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мејо

10.06.2016 22:52

По десети пут хапсе и пуштају Лијановиће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чујем и видим.

12.06.2016 06:54

ШТА ВАМ ЈЕ. 'СВЕ СЕ РАДИ ПО ДИКТАТУ "ЗАГРЕБА".