Lijanovići i ostali negirali krivicu

Slavo i Jozo Ivanković Lijanović sa šest drugih optuženih negirali su krivicu za organizovani kriminal, pranje novca, falsifikovanje poslovnih knjiga i poresku utaju.

Bosna i Hercegovina 10.06.2016 | 15:43
Lijanovići i ostali negirali krivicu

"Časni sude, nisam kriv", rekli su jedan za drugim pred Sudom BiH Slavo i Jozo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, Jozo Slišković, Željko Mikulić, Draženko Kvesić, Mirjana Šakota i Mirko Galić, prenosi Birn.

Oni su optuženi da su, kao organizovana kriminalna grupa, izbjegavali plaćanje poreza.

Tužilaštvo BiH je, uz njih, optužilo firme "Lijanovići", "Mi-MO", "Farmer", "Farmko" i "Optimum" za neplaćanje poreza u periodu od 2007. do 2012. godine. Predstavnici ovih firmi su na ročištu, takođe, rekli da se ne osjećaju krivim.

Ranije se o krivici izjasnio i Jerko Ivanović Lijanović, dok je advokat Dragan Barbarić rekao da njegovi klijenti Miroslav Čolak i Stipo Ivanković zbog bolesti ne mogu da pristupe izjašnjenju o krivici.

Sud će naknadno odlučiti da li će postupak protiv njih biti razdvojen. Optužnica protiv Lijanovića i ostalih potvrđena je krajem januara.

Bivši federalni ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović i ostali optuženi za organizovani kriminal, pranje novca, falsifikovanje poslovnih knjiga i poresku utaju, a uhapšeni su 2014. godine u okviru akcije Agencije za istrage i zaštitu BiH kodnog naziva "Meso".

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neko malo razborit

10.06.2016 15:27

Sta kazete vi u Srpskoj?Samo vas hapse je li?Jesu li i ovo Srbi? Jel ovaj bio ministar u Federaciji a evo ga trune.Zato SIPA i ima podršku da hapsi sve u BiH i ne branite se vise kako je sve nacionalna ugrozenost.I veliki Radoncic se takodje preznojava a tek kad dobije presudu ima da se pusi.

ODGOVORITE
Name

Mejo

10.06.2016 22:52

Po deseti put hapse i puštaju Lijanoviće.

ODGOVORITE
Name

Čujem i vidim.

12.06.2016 06:54

ŠTA VAM JE. 'SVE SE RADI PO DIKTATU "ZAGREBA".