Копа Америка: Уругвај испао већ послије два меча! Венецуела као сензација!

Фудбалери Уругваја изгубили су шансе да прођу групу на Копа Америка већ после две одигране утакмице у групи Ц.

Фудбал 10.06.2016 | 16:00
Копа Америка: Уругвај испао већ послије два меча! Венецуела као сензација!

Уругвајци су у ноћи између четвртка и петка изгубили минималним резултатом од Венецуеле и доживели други пораз у Сједињеним Америчким Државама.

Венецуеланци су највећи хит овог првенства – после 1:0 над Јамајком, истим резултатом савладали су и ‘Урусе’ и обезбедили пласман у четвртфинале.

Једини гол на мечу постигао је Рондон, којем није било тешко да убаци лопту у мрежу после фантастичног покушаја Алехандра Гуере. Он је са више од 40 метара лобовао Муслеру, голман Уругваја је закачио лопту и спречио гол, али је на месту био стамени нападач.

Венецуела, традиционално најслабија јужноамеричка репрезентација, први пут је у својој историји добила два меча у низу на Копа Америка. Рондон је постао први играч у историји своје земље који је на три Копе успео да постигне голове.

Луис Суарес био је изузетно бесан и разочаран што није добио прилику да заигра, док је Единсон Кавани уписао невероватан промашај који би им донео бод.

У другом мечу није било изненађења – Мексико је у Пасадени победио Јамајку са рутинских 2:0 и ушао међу осам најбољих. Мексиканци су повели у 17. минуту преко Чичарита Ернандеса, да би тријумф потврдио Орибе Пералта, кој је претходно заменио нападача Бајера из Леверкузена.

Овај тријумф је 10. у низу за селектора Мексика Хуана Карлоса Осорија од када је преузео тим прошле године.

Мексико и Венецуела су у четвртфиналу, имају по 6 бодова након два кола, Уругвај нема бодове, као ни Јамајка.

Копа Америка, група Ц:
Мексико - Јамајка 2:0
Уругвај - Венецуела 0:1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар