Kopa Amerika: Urugvaj ispao već poslije dva meča! Venecuela kao senzacija!

Fudbaleri Urugvaja izgubili su šanse da prođu grupu na Kopa Amerika već posle dve odigrane utakmice u grupi C.

Fudbal 10.06.2016 | 16:00
Kopa Amerika: Urugvaj ispao već poslije dva meča! Venecuela kao senzacija!

Urugvajci su u noći između četvrtka i petka izgubili minimalnim rezultatom od Venecuele i doživeli drugi poraz u Sjedinjenim Američkim Državama.

Venecuelanci su najveći hit ovog prvenstva – posle 1:0 nad Jamajkom, istim rezultatom savladali su i ‘Uruse’ i obezbedili plasman u četvrtfinale.

Jedini gol na meču postigao je Rondon, kojem nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu posle fantastičnog pokušaja Alehandra Guere. On je sa više od 40 metara lobovao Musleru, golman Urugvaja je zakačio loptu i sprečio gol, ali je na mestu bio stameni napadač.

Venecuela, tradicionalno najslabija južnoamerička reprezentacija, prvi put je u svojoj istoriji dobila dva meča u nizu na Kopa Amerika. Rondon je postao prvi igrač u istoriji svoje zemlje koji je na tri Kope uspeo da postigne golove.

Luis Suares bio je izuzetno besan i razočaran što nije dobio priliku da zaigra, dok je Edinson Kavani upisao neverovatan promašaj koji bi im doneo bod.

U drugom meču nije bilo iznenađenja – Meksiko je u Pasadeni pobedio Jamajku sa rutinskih 2:0 i ušao među osam najboljih. Meksikanci su poveli u 17. minutu preko Čičarita Ernandesa, da bi trijumf potvrdio Oribe Peralta, koj je prethodno zamenio napadača Bajera iz Leverkuzena.

Ovaj trijumf je 10. u nizu za selektora Meksika Huana Karlosa Osorija od kada je preuzeo tim prošle godine.

Meksiko i Venecuela su u četvrtfinalu, imaju po 6 bodova nakon dva kola, Urugvaj nema bodove, kao ni Jamajka.

Kopa Amerika, grupa C:
Meksiko - Jamajka 2:0
Urugvaj - Venecuela 0:1

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar