Угљевик домаћин гостима из Аустрије

Начелник општине Угљевик Василије Перић угостио је три градоначелника из аустријских општина Пресбаум и то градоначелника Јозефа Шмидл-Хаберлејтнера из општине Тулнербах, градоначелника Јохана Новомецкина из општине Пуркерсдорф и градоначелника Карла Шлегла који бораве у посети овој подмајевичкојх општини.

 

Република Српска 10.06.2016 | 14:54
Угљевик домаћин гостима из Аустрије

Након састанака, начелник Перић изразио је задовољство, јер је ова подмајевичка општина у прилици да угости делегацију из Аустрије.

"Велики број наших суграђана, њих око 400, на привременом је раду у овим крајевима и ми смо имали прилику у протеклом периоду да посетимо све њих. Сви наши суграђани који су на привременом раду у овим општина чувају традицију и културу српског народа. Посета градоначелника је узвратна посета, јер смо ми неколико година уназад били њихови гости", рекао је Перић.

Перић је истакао да је ово "добра прилика да градоначелници из Аустрије упознају општину Угљевик", а биће остварена сарадња у области културе и привреде.

Градоначелник Пресбаума Јозеф Шмидл-Хаберлејтнер захвалио се што му је указана прилика да упозна општину Угљевик. Његов колега из Тулнербаха - Јохан Новомецки истако је да је ово историјиски моменат, јер су први пут у Угљевику, али и Републици Српској.

Градоначелник Пуркерсдорфа Карл Шлегл рекао је да око 200 породица из овог краја живи у овој општини. "У нашој општини имамо добру сарадњу и разумевање са нашим суграђанима из Угљевика који су на привременом раду у Аустрији", рекао је Шлегл.

Начелник Перић је гостима поклонио грб општине Угљевик. Након састанака у општини, делегација из Аустрије посетиће Рудник и термоелектрану, приватно предузеће који се бави извозом намештаја у Аустрију, као и воћњаке у Тутњевцу, месну заједницу Коренита, одакле има највише људи на привременом раду у овим аустријским општинама.

(БН телевизија/В.М)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Влада

10.06.2016 15:48

Избори су чудо само фантазирају у машти

ОДГОВОРИТЕ