Министар Вулин очекује извињење Кавазовића

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Александар Вулин изјавио је данас да очекује извињење вође Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, који је Србе назвао Власима.

Србија 10.06.2016 | 14:12
Министар Вулин очекује извињење Кавазовића

"Ако му се омакло да то каже, онда се надам једном извињењу, а ако се није омакло, то не сме никада да се понови", рекао је Вулин новинарима у Сомбору, коментаришући изјаву председавајућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је рекао да се Кавазовићу "омакло" да Србе тако назове.

Вулин је навео и да га чуди како се никад никоме не омакне да каже да су Срби њихова браћа, да је лепо што живе у Сребреници и да на изборима треба да победи онај онај кога изаберу грађани.

"Не знам како се увек омакне нека реч мржње и како се увек омакне нека увреда, нешто што може да повреди Србе у Сребреници и Републици Српској, Србе где год живе", рекао је Вулун.

Он је додао да ће једно извињење Србима у Сребреници и у Републици Српској бити довољно ако се Кавазовићу заиста омакло да их назове власима.

Вулин је рекао да ситуација у БиХ неће бити добра и неће ићи ка миру и стабилности, што је врхунски интерес Републике Српске, ако се стално некоме "омакне" да говори нешто ружно и лоше о Србима.

"Ми ћемо као влада учинити све да ситуација у БиХ буде стабилна и да сви народи тамо живе у миру и слози. Наш је највиши интерес да читаво наше окружење буде успешно, а то неће бити без мира", нагласио је Вулин.

Вођа Исламске верске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на недавно одржаном скупу у Швајцарској, говорећи о наредним локалним изборима у БиХ, позвао је Бошњаке да се региструју и гласају у Сребреници и да не допусте да "Влах влада у Сребреници".

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић реаговао је тако што је рекао да Кавазовић није смео да употреби увредљиве речи и назове српског кандидата за начелника Сребренице Влахом.

"Омакло му се. Можда је он хтео да тамо анимира људе. Реч је о борби Бошњака да тамо задрже свог кандидата", рекао је Изетбеговић, претходно напоменувши како се "над Сребреницом надвила опасност да њен начелник буде неко ко негира геноцид у том граду".

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хм

10.06.2016 12:50

Сви они упорно продају маглу. Засто? Исплати се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реис Кавазовиц

10.06.2016 12:55

Јој Вулин нецу висе мајкеми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

10.06.2016 13:08

Треба се извинути. Као сто треба и Иринеј кад казе да је РС бозија воља. Али он се треба богу извинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

10.06.2016 13:17

Како нико не примјети да је уврједио и свој народ и да је то и расна мрзња и да Дрзава не примјети то и казни извињење ниста не знаци вец адекватна казна Дрзаве БИХ која нема снагу за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глуп си Фикрете

10.06.2016 17:58

До бола.

Name

Драган

10.06.2016 15:04

Наси политицари и верски слузбеници а за народ да и не говорим Албанце називају Шиптарима иако знају да је то за њих увредљиво ,па ником ништа. ... Докле бре више тог лицемерства. Нецинимо другом оно што незелимо да нама други раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарик

10.06.2016 17:44

А нико се не извињава када Босњаке називају Муслиманима! Па не могу дупли арсини!

ОДГОВОРИТЕ