Ministar Vulin očekuje izvinjenje Kavazovića

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje izvinjenje vođe Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je Srbe nazvao Vlasima.

Srbija 10.06.2016 | 14:12
Ministar Vulin očekuje izvinjenje Kavazovića

"Ako mu se omaklo da to kaže, onda se nadam jednom izvinjenju, a ako se nije omaklo, to ne sme nikada da se ponovi", rekao je Vulin novinarima u Somboru, komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je rekao da se Kavazoviću "omaklo" da Srbe tako nazove.

Vulin je naveo i da ga čudi kako se nikad nikome ne omakne da kaže da su Srbi njihova braća, da je lepo što žive u Srebrenici i da na izborima treba da pobedi onaj onaj koga izaberu građani.

"Ne znam kako se uvek omakne neka reč mržnje i kako se uvek omakne neka uvreda, nešto što može da povredi Srbe u Srebrenici i Republici Srpskoj, Srbe gde god žive", rekao je Vulun.

On je dodao da će jedno izvinjenje Srbima u Srebrenici i u Republici Srpskoj biti dovoljno ako se Kavazoviću zaista omaklo da ih nazove vlasima.

Vulin je rekao da situacija u BiH neće biti dobra i neće ići ka miru i stabilnosti, što je vrhunski interes Republike Srpske, ako se stalno nekome "omakne" da govori nešto ružno i loše o Srbima.

"Mi ćemo kao vlada učiniti sve da situacija u BiH bude stabilna i da svi narodi tamo žive u miru i slozi. Naš je najviši interes da čitavo naše okruženje bude uspešno, a to neće biti bez mira", naglasio je Vulin.

Vođa Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj, govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici".

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović reagovao je tako što je rekao da Kavazović nije smeo da upotrebi uvredljive reči i nazove srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Vlahom.

"Omaklo mu se. Možda je on hteo da tamo animira ljude. Reč je o borbi Bošnjaka da tamo zadrže svog kandidata", rekao je Izetbegović, prethodno napomenuvši kako se "nad Srebrenicom nadvila opasnost da njen načelnik bude neko ko negira genocid u tom gradu".

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hm

10.06.2016 12:50

Svi oni uporno prodaju maglu. Zasto? Isplati se.

ODGOVORITE
Name

Reis Kavazovic

10.06.2016 12:55

Joj Vulin necu vise majkemi

ODGOVORITE
Name

Kiklop

10.06.2016 13:08

Treba se izvinuti. Kao sto treba i Irinej kad kaze da je RS bozija volja. Ali on se treba bogu izvinuti.

ODGOVORITE
Name

Fikret

10.06.2016 13:17

Kako niko ne primjeti da je uvrjedio i svoj narod i da je to i rasna mrznja i da Drzava ne primjeti to i kazni izvinjenje nista ne znaci vec adekvatna kazna Drzave BIH koja nema snagu za to.

ODGOVORITE
Name

Glup si Fikrete

10.06.2016 17:58

Do bola.

Name

Dragan

10.06.2016 15:04

Nasi politicari i verski sluzbenici a za narod da i ne govorim Albance nazivaju Šiptarima iako znaju da je to za njih uvredljivo ,pa nikom ništa. ... Dokle bre više tog licemerstva. Necinimo drugom ono što nezelimo da nama drugi rade

ODGOVORITE
Name

Tarik

10.06.2016 17:44

A niko se ne izvinjava kada Bosnjake nazivaju Muslimanima! Pa ne mogu dupli arsini!

ODGOVORITE