Мотика умјесто Лакића

Стечајни управник Бирача у стечају Лазо Ђурђевић  донио је одлуку да умјесто Дарка Лакића који је обављао функцију предсједника Управног одбора Алумине, за члана Управног одбора именује Милорада Мотику, сазнаје ЦАПИТАЛ.ба

Република Српска 10.06.2016 | 12:36
Мотика умјесто Лакића

„Истовремено сам обављао функцију директора Друштва за управљање Пензијског резервног фонда и предсједника Управног одбора „Алумине“ из Зворника и дугорочно посматрано није било могуће истовремено обављати те двије дужности“ потврдио је за ЦАПИТАЛ Дарко Лакић.

Он је рекао да ће се у  наредном периоду посветити пословима директора Друштва за управљање Пензијским резервним фондом Републике Српске.

 Лакић је подсјетио да је дужност предсједника Управног одбора „Алумине“  преузео након што је двије и по године био члан Управног одбора „Алумине“.

 Он је рекао да је заједно са менаџментом „Алумине“ у претходна два и по мјесеца дошло до унапређења разултата пословања и међуљудских односа, те да су унапријеђени односи са пословним партнерима.

 „Имајући у виду каква је ситуација била прије два и по мјесеца, остварили смо циљ“, каже Лакић.

Он је истакао да је остварен  раст профитабилности, иако је цијена алуминијума на берзи у Лондону претходних мјесеци била на рекордно ниском нивоу.

 Лакић је свим пословним партрнерима поручио да је „Алумина“ стабилно и сигурно предузеће, које има одличну перспективу.

„Било је задовољство сарађивати са сјајним људима у Алумини и новом предсједнику Управног одбора Алумине желим успјех“, рекао је Лакић.

Предсједник Синдикалног одбора Синдиката металске индустрије и рударства Алумине Раденко Смиљанић  рекао је за ЦАПИТАЛ да је врло изненађен  информацијом о  могућем напуштању функције Лакића са мјеста предсједника Управног одбора „Алумине“ доо Зворник.

 „За овај кратак период успјели смо да остваримо веома добру сарадњу и међусобно разумјевање на релацији синдикат-менаџмент“, рекао је Смиљанић.

 Он је нагласио да је Лакић, док је био на мјесту предсједника УО „Алумине“ врло професионално обављао своју дужност.

„Жао ми је што сарадња није била дужа, јер смо имали добру перспективу и реалне шансе за постизање још бољих резултата у пословању фабрике“, рекао је Смиљанић.

Милионска мјесечна добит 

Након прва три мјесеца у којима је остварена просјечна добит од око 250 хиљада КМ мјесечно, у априлу је остварена добит од 630 хиљада КМ, у мају добит од 1,25 милиона КМ, док је према плану за јун очекивана добит од 1,2 милиона КМ и очекује се даље профитабилно пословање у наредном периоду.

Приходи у мају су износили преко 16 милиона КМ, што је за око десет одсто више од просјека у прва четири мјесеца ове године.

Приликом данашњег састанка проширеног менаџмента „Алумине“ са досадашњим предсједником Управног одбора, сазнајемо, изражено је задовољство на оствареној сарадњи.

Током састанка је  констатовано да су за веома кратко вријеме успостављени одлични међуљудски односи, те да су унапређени резултати пословања и створене претпоставке за боље пословне резултате у наредном периоду.

(Цапитал)

Коментари / 0

Оставите коментар