Motika umjesto Lakića

Stečajni upravnik Birača u stečaju Lazo Đurđević  donio je odluku da umjesto Darka Lakića koji je obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora Alumine, za člana Upravnog odbora imenuje Milorada Motiku, saznaje CAPITAL.ba

Republika Srpska 10.06.2016 | 12:36
Motika umjesto Lakića

„Istovremeno sam obavljao funkciju direktora Društva za upravljanje Penzijskog rezervnog fonda i predsjednika Upravnog odbora „Alumine“ iz Zvornika i dugoročno posmatrano nije bilo moguće istovremeno obavljati te dvije dužnosti“ potvrdio je za CAPITAL Darko Lakić.

On je rekao da će se u  narednom periodu posvetiti poslovima direktora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

 Lakić je podsjetio da je dužnost predsjednika Upravnog odbora „Alumine“  preuzeo nakon što je dvije i po godine bio član Upravnog odbora „Alumine“.

 On je rekao da je zajedno sa menadžmentom „Alumine“ u prethodna dva i po mjeseca došlo do unapređenja razultata poslovanja i međuljudskih odnosa, te da su unaprijeđeni odnosi sa poslovnim partnerima.

 „Imajući u vidu kakva je situacija bila prije dva i po mjeseca, ostvarili smo cilj“, kaže Lakić.

On je istakao da je ostvaren  rast profitabilnosti, iako je cijena aluminijuma na berzi u Londonu prethodnih mjeseci bila na rekordno niskom nivou.

 Lakić je svim poslovnim partrnerima poručio da je „Alumina“ stabilno i sigurno preduzeće, koje ima odličnu perspektivu.

„Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa sjajnim ljudima u Alumini i novom predsjedniku Upravnog odbora Alumine želim uspjeh“, rekao je Lakić.

Predsjednik Sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva Alumine Radenko Smiljanić  rekao je za CAPITAL da je vrlo iznenađen  informacijom o  mogućem napuštanju funkcije Lakića sa mjesta predsjednika Upravnog odbora „Alumine“ doo Zvornik.

 „Za ovaj kratak period uspjeli smo da ostvarimo veoma dobru saradnju i međusobno razumjevanje na relaciji sindikat-menadžment“, rekao je Smiljanić.

 On je naglasio da je Lakić, dok je bio na mjestu predsjednika UO „Alumine“ vrlo profesionalno obavljao svoju dužnost.

„Žao mi je što saradnja nije bila duža, jer smo imali dobru perspektivu i realne šanse za postizanje još boljih rezultata u poslovanju fabrike“, rekao je Smiljanić.

Milionska mjesečna dobit 

Nakon prva tri mjeseca u kojima je ostvarena prosječna dobit od oko 250 hiljada KM mjesečno, u aprilu je ostvarena dobit od 630 hiljada KM, u maju dobit od 1,25 miliona KM, dok je prema planu za jun očekivana dobit od 1,2 miliona KM i očekuje se dalje profitabilno poslovanje u narednom periodu.

Prihodi u maju su iznosili preko 16 miliona KM, što je za oko deset odsto više od prosjeka u prva četiri mjeseca ove godine.

Prilikom današnjeg sastanka proširenog menadžmenta „Alumine“ sa dosadašnjim predsjednikom Upravnog odbora, saznajemo, izraženo je zadovoljstvo na ostvarenoj saradnji.

Tokom sastanka je  konstatovano da su za veoma kratko vrijeme uspostavljeni odlični međuljudski odnosi, te da su unapređeni rezultati poslovanja i stvorene pretpostavke za bolje poslovne rezultate u narednom periodu.

(Capital)

Komentari / 0

Ostavite komentar