Нова Влада Србије након 17. јуна

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће Влада Србије бити формирана у првој трећини законом предвиђеног рока, али да ће бити конституисана, вјероватно, након 17. јуна и посјете кинеског предсједника Си Ђинпинга Србији, која је од изузетне важности за земљу.

Србија 10.06.2016 | 12:29
Нова Влада Србије након 17. јуна

Он је новинарима у Суботици, гдје је присуствовао постављену камена темељца за погон фабрике "Континентал", рекао да сада прецизно зна шта они који ће учествовавити у Влади желе и нагласио да за њега као премијера императив остаје боља Србија. 

"Нама је циљ да задржимо фискалну стабилност, да побољшамо стандард становника, пре свега пензионера и да у 2017. години имамо највећи привредни раст у новијој историји", рекао је Вучић.

Он је потврдио да ће други круг консултација о Влади бити одржан наредне седмице, али без присуства медија."Хоћу да позовем оне са којим желим да сарађујем да разговарамо", рекао је Вучић.

Осврћући се на случај "Савамала", који је данима у фокусу медијске пажње у Србији, Вучић је рекао да је држава, без обзира на ниво, признала одговорност и да ће надлежни органи извршити свој посао.

Он је рекао да се иза цијеле афере крије намјера, не само да буде смјењен градоначелник Београда Синиша Мали, већ прије свега то што, како истиче, многи траже његову главу.

"Многи тајкуни су против пројекта `Београда на води`. Извините што нећу да вас лажем. Можете само да ме убијете и ништа више! Да цркну од муке сви политички мешетари! Не да им смета Синиша Мали, него они који се не боје тајкуна", рекао је Вучић.

Вучић је, реагујући на изјаву лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља да треба елиминистаи амбасадора САД Кајли Скота, поручио да то неће бити дозвољено, ма шта да Шешељ под тим мислио и нагласио да Београд има добре односе и са Русијом, ЕУ и САД.

( Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мићо

10.06.2016 10:44

И овај лик што може продавати маглу :)

ОДГОВОРИТЕ