Nova Vlada Srbije nakon 17. juna

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije biti formirana u prvoj trećini zakonom predviđenog roka, ali da će biti konstituisana, vjerovatno, nakon 17. juna i posjete kineskog predsjednika Si Đinpinga Srbiji, koja je od izuzetne važnosti za zemlju.

Srbija 10.06.2016 | 12:29
Nova Vlada Srbije nakon 17. juna

On je novinarima u Subotici, gdje je prisustvovao postavljenu kamena temeljca za pogon fabrike "Kontinental", rekao da sada precizno zna šta oni koji će učestvovaviti u Vladi žele i naglasio da za njega kao premijera imperativ ostaje bolja Srbija. 

"Nama je cilj da zadržimo fiskalnu stabilnost, da poboljšamo standard stanovnika, pre svega penzionera i da u 2017. godini imamo najveći privredni rast u novijoj istoriji", rekao je Vučić.

On je potvrdio da će drugi krug konsultacija o Vladi biti održan naredne sedmice, ali bez prisustva medija."Hoću da pozovem one sa kojim želim da sarađujem da razgovaramo", rekao je Vučić.

Osvrćući se na slučaj "Savamala", koji je danima u fokusu medijske pažnje u Srbiji, Vučić je rekao da je država, bez obzira na nivo, priznala odgovornost i da će nadležni organi izvršiti svoj posao.

On je rekao da se iza cijele afere krije namjera, ne samo da bude smjenjen gradonačelnik Beograda Siniša Mali, već prije svega to što, kako ističe, mnogi traže njegovu glavu.

"Mnogi tajkuni su protiv projekta `Beograda na vodi`. Izvinite što neću da vas lažem. Možete samo da me ubijete i ništa više! Da crknu od muke svi politički mešetari! Ne da im smeta Siniša Mali, nego oni koji se ne boje tajkuna", rekao je Vučić.

Vučić je, reagujući na izjavu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da treba eliministai ambasadora SAD Kajli Skota, poručio da to neće biti dozvoljeno, ma šta da Šešelj pod tim mislio i naglasio da Beograd ima dobre odnose i sa Rusijom, EU i SAD.

( Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mićo

10.06.2016 10:44

I ovaj lik što može prodavati maglu :)

ODGOVORITE