ЕУ намјерава да продужи санкције Русији

Европска унија намерава да продужи санкције против Русије на још пола године упркос великом броју оних који се залажу за њихово ублажавање, саопштио је лист „Фајненшел тајмс“.

Свијет 10.06.2016 | 08:48
ЕУ намјерава да продужи санкције Русији

Како наводи „Фајненшел тајмс“, велики број дипломата је по том питању забринут јер би могао да иницира додатну конфронтацију између земаља које се залажу за ублажавање санкција и оних држава које су за продужавање санкција.

Међутим, извор из Брисела за тај лист каже да европски политичари ипак нагињу ка продужетку ограничавајућих мера јер су оне „мирољубиве“ земље одлучиле да одложе то питање до самита лидера земаља ЕУ, који је заказан за децембар ове године.

Решење о продужетку санкција, додаје се, могло би бити усвојено у наредне две недеље.

Дипломатски извори су додали да се тренутно највећа пажња посвећује мигрантској кризи и управо из тог разлога су оне земље које се залажу за нормализацију односа са Москвом суздржане по питању притисака да санкције буду ублажене.

Тренутне санкције истичу 31. јула, а решење о њиховом продужетку могло би бити усвојено на самиту ЕУ који ће бити одржан 28. и 29. јуна.

(Спутњик)

(Фото: Пиxабаy)

Коментари / 0

Оставите коментар