Бијељина: Помоћ Доњем Црњелову

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић обећао подршку домаћинствима страдалим у невремену. Срећа је што град није захватио читаво село, него само један појас, али домаћинства која су погођена су претрпела огромну штету

Република Српска 10.06.2016 | 07:14
Бијељина: Помоћ Доњем Црњелову

Градска управа ће покушати да помогне домаћинствима у Доњем Црњелову и, у складу са могућностима буџета, надокнади им бар део штете коју су претрпели од града. Комисија за процену штете ће изаћи на терен и врло брзо ћемо имати потпуне податке о последицама невремена и броју домаћинстава које је невреме погодило, најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, приликом посете Доњем Црњелову.

Градоначелник је додао да је противградна заштита дејствовала, али да због обима невремена није била у могућности да у потпуности спречи појаву града.

Драгиша Мартић, у чијем домаћинству је невреме уништило засад лубеница на око два хектара, и његов сусед Младен Митровић истакли су да је највећа штета причињена на засадима раног поврћа на отвореним површинама, док су усеви житарица мање оштећени.

"Важна нам је подршка Градске управе у овом тренутку. Пољопривредникова производња је испод отвореног неба и зависимо од временских прилика. Срећа је што град није захватио читаво село, него само један појас, али домаћинства која су погођена су претрпела огромну штету. Зато смо захвални градоначелнику и Градској управи што су показали разумевање у невољи која нас је снашла", поручује Драгиша Мартић.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марко

10.06.2016 07:26

Мицо највисе мозе да помогне да се склони са власти у Бијељини

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо.

10.06.2016 09:06

Марко:ПОТРАЖИ ветеринара. место ти је тамо ГДЕ си био. можда не капираш.