Bijeljina: Pomoć Donjem Crnjelovu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obećao podršku domaćinstvima stradalim u nevremenu. Sreća je što grad nije zahvatio čitavo selo, nego samo jedan pojas, ali domaćinstva koja su pogođena su pretrpela ogromnu štetu

Republika Srpska 10.06.2016 | 07:14
Bijeljina: Pomoć Donjem Crnjelovu

Gradska uprava će pokušati da pomogne domaćinstvima u Donjem Crnjelovu i, u skladu sa mogućnostima budžeta, nadoknadi im bar deo štete koju su pretrpeli od grada. Komisija za procenu štete će izaći na teren i vrlo brzo ćemo imati potpune podatke o posledicama nevremena i broju domaćinstava koje je nevreme pogodilo, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, prilikom posete Donjem Crnjelovu.

Gradonačelnik je dodao da je protivgradna zaštita dejstvovala, ali da zbog obima nevremena nije bila u mogućnosti da u potpunosti spreči pojavu grada.

Dragiša Martić, u čijem domaćinstvu je nevreme uništilo zasad lubenica na oko dva hektara, i njegov sused Mladen Mitrović istakli su da je najveća šteta pričinjena na zasadima ranog povrća na otvorenim površinama, dok su usevi žitarica manje oštećeni.

"Važna nam je podrška Gradske uprave u ovom trenutku. Poljoprivrednikova proizvodnja je ispod otvorenog neba i zavisimo od vremenskih prilika. Sreća je što grad nije zahvatio čitavo selo, nego samo jedan pojas, ali domaćinstva koja su pogođena su pretrpela ogromnu štetu. Zato smo zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi što su pokazali razumevanje u nevolji koja nas je snašla", poručuje Dragiša Martić.

(Večernje novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Marko

10.06.2016 07:26

Mico najvise moze da pomogne da se skloni sa vlasti u Bijeljini

ODGOVORITE
Name

rodjo.

10.06.2016 09:06

Marko:POTRAŽI veterinara. mesto ti je tamo GDE si bio. možda ne kapiraš.