КЛС - финале: Ништа од мајсторице - Црвена Звезда је поново шампион Србије!!!

ОДБРАЊЕНА ТИТУЛА! Звезда шампион поново! Црвено-бели у четвртој утакмици финала плеј-офа савладали Партизан 70:65!

Кошарка 09.06.2016 | 23:30
КЛС - финале: Ништа од мајсторице - Црвена Звезда је поново шампион Србије!!!

Црвена звезда одбранила је титулу шампиона Србије. Кошаркаши Дејана Радоњића победили су као гости Партизан са .... и решили финалну серију Суперлиге у своју корист са 3:1.

Звезда је заслужено дошла до новог трофеја и дупле круне, оправдавши улагања ове сезоне и улогу апсолутно фаворита у Србији и на Јадрану.

Црвено-бели су тако комплетирали дуплу круну, пошто су нешто раније одбранили трофеј и у регионалној АБА лиги, а уједно су исписали и нове странице Спортског друштва Црвена звезда – јер су први пут од 1969. године и фудбалска и кошаркашка секција у истој години освојиле титуле.

Са друге стране, навијачи Партизана могу да буду задовољни борбом који су приказали њихови кошаркаши и вечерас, као и на претходне две утакмице финалне серије.

Једноставно, Звезда је ове сезона саставила знатно квалитетнију екипу, а квалитетно евролигашко искуство помогло јој је у тренуцима када се ломила утакмица и када је 40 секунди пре краја Партизан пришао на два поена заостатка.

На крају је победу Звезде одбранио центар Мајк Цирбес са линије за слободна бацања. Рука му није задрхтала и славље навијача гостију могло је да почне. 

Испоставило се да су црвено-бели пут ка победи трасирали сјајном игром у одбрани у трећој деоници, када су успели да задрже Партизан без коша готово пет минута.

У фази напада тандем Кинзи-Цирбес био је довољан да Звезда дође до двоцифрене предности (59:48). Партизан је у том периоду ушао у проблем са личним грешкама, пре свихМурић и Џоунс.

Важност утакмице утицала је на обе екипе, с тим што је Партизан за нијансу ушао опуштеније у дуел и то му је донело неколико поена предности.

Деловало је на моменте у иначе врелом и пуном Пиониру као да се игра фудбалска утакмица италијанских прволигаша, пошто сваки кош прослављао малтене као гол, али је такав стил мало попустио у финишу.

Играо је, за разлику од претходног меча, Џамар Вилсон много боље и није губио лопте уз почетничке грешке.

На другој страни, деловало је да је Звезда потпуно ван ритма у уводним минутима, а Американац Квинси Милер био је поприлично индиспониран у том периоду. Заслуге за то припадају у великој мери и Новици Величковићу који је уносио сигурност у игру црно-белих и са 10 поена озбиљно намучио ривала.

На срећу навијача гостујуће екипе пробудио се Таренс Кинзи у завршници првог полувремена. Показао је да и даље има магије у његовим рукама и зашто је међу најбољим странцима који су крочили у српску кошарку.

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА КОШАРКАШКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, ЧЕТВРТА УТАКМИЦА

ПАРТИЗАН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 65:70 (22:18, 17:23, 9:15, 17:14)

Београд
Дворана: „Александар Николић”.
Гледалаца: 6.500.
Судије: Белошевић, Војиновић, Маричић.

ПАРТИЗАН: Аранитовић 3, Џонс 12, Мурић 4, Маринковић, Величковић 19, Витковац 4, Ђумић, Магдевски, Милутиновић 4, Вилијамс 5, Врабац 1, Вилсон 13.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 15, Ребић, Дангубић 3, Митровић 10, Лазић, Мицић 5, Симоновић 15, Гудурић, Јовић 3, Милер 4, Цирбес 15, Штимац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар