KLS - finale: Ništa od majstorice - Crvena Zvezda je ponovo šampion Srbije!!!

ODBRANJENA TITULA! Zvezda šampion ponovo! Crveno-beli u četvrtoj utakmici finala plej-ofa savladali Partizan 70:65!

Košarka 09.06.2016 | 23:30
KLS - finale: Ništa od majstorice - Crvena Zvezda je ponovo šampion Srbije!!!

Crvena zvezda odbranila je titulu šampiona Srbije. Košarkaši Dejana Radonjića pobedili su kao gosti Partizan sa .... i rešili finalnu seriju Superlige u svoju korist sa 3:1.

Zvezda je zasluženo došla do novog trofeja i duple krune, opravdavši ulaganja ove sezone i ulogu apsolutno favorita u Srbiji i na Jadranu.

Crveno-beli su tako kompletirali duplu krunu, pošto su nešto ranije odbranili trofej i u regionalnoj ABA ligi, a ujedno su ispisali i nove stranice Sportskog društva Crvena zvezda – jer su prvi put od 1969. godine i fudbalska i košarkaška sekcija u istoj godini osvojile titule.

Sa druge strane, navijači Partizana mogu da budu zadovoljni borbom koji su prikazali njihovi košarkaši i večeras, kao i na prethodne dve utakmice finalne serije.

Jednostavno, Zvezda je ove sezona sastavila znatno kvalitetniju ekipu, a kvalitetno evroligaško iskustvo pomoglo joj je u trenucima kada se lomila utakmica i kada je 40 sekundi pre kraja Partizan prišao na dva poena zaostatka.

Na kraju je pobedu Zvezde odbranio centar Majk Cirbes sa linije za slobodna bacanja. Ruka mu nije zadrhtala i slavlje navijača gostiju moglo je da počne. 

Ispostavilo se da su crveno-beli put ka pobedi trasirali sjajnom igrom u odbrani u trećoj deonici, kada su uspeli da zadrže Partizan bez koša gotovo pet minuta.

U fazi napada tandem Kinzi-Cirbes bio je dovoljan da Zvezda dođe do dvocifrene prednosti (59:48). Partizan je u tom periodu ušao u problem sa ličnim greškama, pre svihMurić i Džouns.

Važnost utakmice uticala je na obe ekipe, s tim što je Partizan za nijansu ušao opuštenije u duel i to mu je donelo nekoliko poena prednosti.

Delovalo je na momente u inače vrelom i punom Pioniru kao da se igra fudbalska utakmica italijanskih prvoligaša, pošto svaki koš proslavljao maltene kao gol, ali je takav stil malo popustio u finišu.

Igrao je, za razliku od prethodnog meča, Džamar Vilson mnogo bolje i nije gubio lopte uz početničke greške.

Na drugoj strani, delovalo je da je Zvezda potpuno van ritma u uvodnim minutima, a Amerikanac Kvinsi Miler bio je poprilično indisponiran u tom periodu. Zasluge za to pripadaju u velikoj meri i Novici Veličkoviću koji je unosio sigurnost u igru crno-belih i sa 10 poena ozbiljno namučio rivala.

Na sreću navijača gostujuće ekipe probudio se Tarens Kinzi u završnici prvog poluvremena. Pokazao je da i dalje ima magije u njegovim rukama i zašto je među najboljim strancima koji su kročili u srpsku košarku.

FINALE PLEJ-OFA KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE, ČETVRTA UTAKMICA

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 65:70 (22:18, 17:23, 9:15, 17:14)

Beograd
Dvorana: „Aleksandar Nikolić”.
Gledalaca: 6.500.
Sudije: Belošević, Vojinović, Maričić.

PARTIZAN: Aranitović 3, Džons 12, Murić 4, Marinković, Veličković 19, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 4, Vilijams 5, Vrabac 1, Vilson 13.

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 15, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 10, Lazić, Micić 5, Simonović 15, Gudurić, Jović 3, Miler 4, Cirbes 15, Štimac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar