Почиње нова ера, спрема се нешто велико у Пари Сен Жермену! Почиње са Симеонеом и Кутињом...

Порука Насера Ал Келаифија делује застрашујуће!

Фудбал 11.06.2016 | 12:00
Почиње нова ера, спрема се нешто велико у Пари Сен Жермену! Почиње са Симеонеом и Кутињом...

Отишао је Златан Ибрахимовић и једна ера у Пари Сен Жермену је завршена. Златан је био симбол те ере и једног пројекта. Али коначан циљ није остварен. Пет година енормних улагања су донела бруталну доминацију Светаца у француском фудбалу. Међутим, газде су желеле више. Лигу шампиона. Пехар првака Европе је био главни циљ пребогатих Арапа на челу француског клуба. За пет година су у куповину појачања уложиили 563.000.000 евра и нису чак добили ни полуфинале Лиге шампиона. У том периоду су се променила тројица тренера. Међу њима је једино Анћелоти био калибар за освајање Лиге шампиона, али Арапи нису имали стрпљења...

Играчким квалитетом, ПСЖ је у претходне три године могао да парира и највећима, али недостатак великог тренерског имена је по многима био узрок непробојне баријере зване четвртфинале Лиге шампиона. Иако је Насер Ал Келаифи као представник арапских власника уверавао да ће Блан добити још једну шансу, изгледа да се то ипак неће десити.

Арапин који управља француским клубом је у разговору за угледни Паризијен најавио да ће у наредним данима доћи до великих промена у Пари Сен Жермену и између редова најавио чистку, која ће захватити и Блана и играчки кадар. Ибрахимовић и Ван дер Вил су отишли, а њиховим стопама би могли и Кавани, Сиригу, Маркињос...

„После пет година, морамо да окренемо лист. Не желим да причам о појединичаним случајевима, али велике промене долазе. Видећете. Два сата пред реванш са Ситијем сам знао да испадамо када сам видео став играча и стручног штаба. Изгубили смо без борбе. Чија грешка је то? То нам се више неће поновити“, љутито је поручио Ал Келаифи.  

Арапин из Катара не прича у празно и већ има спремне потезе. Први ће бити довођењеДијега Симеонеа којег Ал Келаифи види као тренутно јединог расположивог кандидата који му може донети Лигу шампиона. Симеонеов герилски приступ је сушта супротност Блановојмеканој политици. Чоло није освојио ушати пехар али је два пута играо у финалу и показао се као махер за нокаут фазу. Сва остала велика тренерска имена су тренутно заузета.

„Осећам велики респект према Атлетику, његовим играчима и навијачима. Увек играју максимално мотивисано и заслужили су финале. Два пута у три године није случајност“, изразио је Ал Келаифи дивљење према Чоловом раду.

Истина, и Симеоне има уговор са Атлетиком, али изгледа да је дошло до засићења и да Аргентинац жели да направи следећи корак. Срце га вуче у Интер али у овом тренутку би то био прелазак са коња на магарца. ПСЖ је једини велики пројекат који тренутно задовољаваЧолове апетите.

Извори из Катара на које се позивају шпански и француски медији тврде да је Ал Келаифи ступио у контакт са Аргентинцем и да лично води преговоре без мешања осталих клупских функционера. И сам Симеоне је недавно рекао да мора да седне и размисли о свему и тако наговестио да је можда дошао до краја пута у Атлетику. ПСЖ му нуди све што му је потребно. Прилику да започне нови пројекат и огроман новац да оствари скоро све жеље у трансфер политици.

Нагађа се и ко би од појачања могао да стигне. Француски медији пишу да је бразилски фантазиста Филипе Кутињо из Ливерпула једна од првих мета. Проблем неће бити ни цена од 60.000.00 евра коју је Ливерпул истакао у нади да се неће појавити клуб који ће платити толики новац за Бразилца. Али то је само почетак...  Газде француског првака су се баш наоштриле да купе успех и Лигу шампиона. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар