Počinje nova era, sprema se nešto veliko u Pari Sen Žermenu! Počinje sa Simeoneom i Kutinjom...

Poruka Nasera Al Kelaifija deluje zastrašujuće!

Fudbal 11.06.2016 | 12:00
Počinje nova era, sprema se nešto veliko u Pari Sen Žermenu! Počinje sa Simeoneom i Kutinjom...

Otišao je Zlatan Ibrahimović i jedna era u Pari Sen Žermenu je završena. Zlatan je bio simbol te ere i jednog projekta. Ali konačan cilj nije ostvaren. Pet godina enormnih ulaganja su donela brutalnu dominaciju Svetaca u francuskom fudbalu. Međutim, gazde su želele više. Ligu šampiona. Pehar prvaka Evrope je bio glavni cilj prebogatih Arapa na čelu francuskog kluba. Za pet godina su u kupovinu pojačanja uložiili 563.000.000 evra i nisu čak dobili ni polufinale Lige šampiona. U tom periodu su se promenila trojica trenera. Među njima je jedino Anćeloti bio kalibar za osvajanje Lige šampiona, ali Arapi nisu imali strpljenja...

Igračkim kvalitetom, PSŽ je u prethodne tri godine mogao da parira i najvećima, ali nedostatak velikog trenerskog imena je po mnogima bio uzrok neprobojne barijere zvane četvrtfinale Lige šampiona. Iako je Naser Al Kelaifi kao predstavnik arapskih vlasnika uveravao da će Blan dobiti još jednu šansu, izgleda da se to ipak neće desiti.

Arapin koji upravlja francuskim klubom je u razgovoru za ugledni Parizijen najavio da će u narednim danima doći do velikih promena u Pari Sen Žermenu i između redova najavio čistku, koja će zahvatiti i Blana i igrački kadar. Ibrahimović i Van der Vil su otišli, a njihovim stopama bi mogli i Kavani, Sirigu, Markinjos...

„Posle pet godina, moramo da okrenemo list. Ne želim da pričam o pojediničanim slučajevima, ali velike promene dolaze. Videćete. Dva sata pred revanš sa Sitijem sam znao da ispadamo kada sam video stav igrača i stručnog štaba. Izgubili smo bez borbe. Čija greška je to? To nam se više neće ponoviti“, ljutito je poručio Al Kelaifi.  

Arapin iz Katara ne priča u prazno i već ima spremne poteze. Prvi će biti dovođenjeDijega Simeonea kojeg Al Kelaifi vidi kao trenutno jedinog raspoloživog kandidata koji mu može doneti Ligu šampiona. Simeoneov gerilski pristup je sušta suprotnost Blanovojmekanoj politici. Čolo nije osvojio ušati pehar ali je dva puta igrao u finalu i pokazao se kao maher za nokaut fazu. Sva ostala velika trenerska imena su trenutno zauzeta.

„Osećam veliki respekt prema Atletiku, njegovim igračima i navijačima. Uvek igraju maksimalno motivisano i zaslužili su finale. Dva puta u tri godine nije slučajnost“, izrazio je Al Kelaifi divljenje prema Čolovom radu.

Istina, i Simeone ima ugovor sa Atletikom, ali izgleda da je došlo do zasićenja i da Argentinac želi da napravi sledeći korak. Srce ga vuče u Inter ali u ovom trenutku bi to bio prelazak sa konja na magarca. PSŽ je jedini veliki projekat koji trenutno zadovoljavaČolove apetite.

Izvori iz Katara na koje se pozivaju španski i francuski mediji tvrde da je Al Kelaifi stupio u kontakt sa Argentincem i da lično vodi pregovore bez mešanja ostalih klupskih funkcionera. I sam Simeone je nedavno rekao da mora da sedne i razmisli o svemu i tako nagovestio da je možda došao do kraja puta u Atletiku. PSŽ mu nudi sve što mu je potrebno. Priliku da započne novi projekat i ogroman novac da ostvari skoro sve želje u transfer politici.

Nagađa se i ko bi od pojačanja mogao da stigne. Francuski mediji pišu da je brazilski fantazista Filipe Kutinjo iz Liverpula jedna od prvih meta. Problem neće biti ni cena od 60.000.00 evra koju je Liverpul istakao u nadi da se neće pojaviti klub koji će platiti toliki novac za Brazilca. Ali to je samo početak...  Gazde francuskog prvaka su se baš naoštrile da kupe uspeh i Ligu šampiona. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar