Просинечки: Вријеме је да Лига шампиона упозна Звезду!

„Била би Лига Европе велики успех, али...“, додаје легендарни ас црвено-белих.

Фудбал 14.06.2016 | 10:00
Просинечки: Вријеме је да Лига шампиона упозна Звезду!

Фокусиран је на посао у Азербејжану, али поглед му често скреће ка Београду. Еуфорични глас навијача Црвене звезде о потенцијалном уласку у Лигу шампиона после доминантне сезоне чуо се до Бакуа.

Што каже једна од навијачких песама са северне трибине Роберт Просинечки је међу црвено-белима осетио тугу и срећу, али верује да ће се овог лета клубу који га је лансирао у фудбалске бесмртнике коцкице посложити.

Селектор Азербејџана и легенда Црвене звезде је истовремено је и еуфоричан, али и реалан. Титра му не уснама успех звани Лига шампиона, али исто тако зна да би велика очекивања јавности могла да сасеку актуелну генерацију.

„Знам да је у Београду права еуфорија после одличне сезоне. Верујем да ће људи у клубу бити паметни, да се седне и направи план, да се види шта недостаје за Европу. Време је да Лига шампиона упозна Звезду. Тврдим да тамо, у том такмичењу, клуб са таквим емоцијама не постоји. Звезди је потребна Лига шампиона, али и Лиги шампиона Звезда. Биле би то велике утакмице. Знам да би се неки поштено покидали и искрварили за победу на Маракани“,каже за МОЗЗАРТ Спорт Роберт Просинечки.

Као рођени шампион члан шампионске генерације из Барија није од оних који ће се задовољити врапцем у руци. Увек ће се одлучити да појури голуба, ма колико он изгледао далеко.

„Звезда је још у децембру могла да прослави титулу. Толико су доминантно изгледали на терену. Све је изгледало идилично, не постоји клуб у коме је лепше кад се побеђује. Међутим, недостаје успех у Европи већ дуго. Да се не завравамо, Лига Европе би била резултат за поштовање. Само треба урадити све за Лигу шампиона“.

Дипломатски је одговорио на питање да ли је дошло време да укрсте копља Црвена звезда и Динамо.

„Ух, не знам. Можда ј јесте. Било би занимљиво да причамо о том дуелу. Само ајде да видимо хоће ли се то десити“.

Због пријатељског меча са Македонијом Роберт Просинечки није могао да присуствује прослави поводом годишњице Барија. Филм Југа Радивојевића је већ погледао.

„Ма нашли смо овде на Јутјубу. Одмах... Спале (Спасић, помоћни тренер прим. аут.) одмах је све нашао. Лепо је све то било. Нисам никако могао да дођем, тај дан сам имао утакмицу с Македонијом.  Лепа прослава је била, баш лепа...Тако је када сте селектор. Имате обавезе до десет дана, па сте слободни до септембра“.

Садашњост и будућност су се преплитали у Робијевом монологу. Спонтано се поново дотакао актуелног тренутка.

„Било би лепо да се обистине приче о појачањима која би донела квалитет више. Чуо сам да се помињу и неки странци које сам тренирао у Кајзерију. Држаћу фиге клубу....“

„Идем сад у Француску. Морам уживо да погледам ривале са којима играмо у квалификацијама за Мундијал. Верујем да ће све бити у реду, пре свега што се безбедности тиче...“

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Патриота РС

14.06.2016 10:30

Жути оста исти

ОДГОВОРИТЕ