Prosinečki: Vrijeme je da Liga šampiona upozna Zvezdu!

„Bila bi Liga Evrope veliki uspeh, ali...“, dodaje legendarni as crveno-belih.

Fudbal 14.06.2016 | 10:00
Prosinečki: Vrijeme je da Liga šampiona upozna Zvezdu!

Fokusiran je na posao u Azerbejžanu, ali pogled mu često skreće ka Beogradu. Euforični glas navijača Crvene zvezde o potencijalnom ulasku u Ligu šampiona posle dominantne sezone čuo se do Bakua.

Što kaže jedna od navijačkih pesama sa severne tribine Robert Prosinečki je među crveno-belima osetio tugu i sreću, ali veruje da će se ovog leta klubu koji ga je lansirao u fudbalske besmrtnike kockice posložiti.

Selektor Azerbejdžana i legenda Crvene zvezde je istovremeno je i euforičan, ali i realan. Titra mu ne usnama uspeh zvani Liga šampiona, ali isto tako zna da bi velika očekivanja javnosti mogla da saseku aktuelnu generaciju.

„Znam da je u Beogradu prava euforija posle odlične sezone. Verujem da će ljudi u klubu biti pametni, da se sedne i napravi plan, da se vidi šta nedostaje za Evropu. Vreme je da Liga šampiona upozna Zvezdu. Tvrdim da tamo, u tom takmičenju, klub sa takvim emocijama ne postoji. Zvezdi je potrebna Liga šampiona, ali i Ligi šampiona Zvezda. Bile bi to velike utakmice. Znam da bi se neki pošteno pokidali i iskrvarili za pobedu na Marakani“,kaže za MOZZART Sport Robert Prosinečki.

Kao rođeni šampion član šampionske generacije iz Barija nije od onih koji će se zadovoljiti vrapcem u ruci. Uvek će se odlučiti da pojuri goluba, ma koliko on izgledao daleko.

„Zvezda je još u decembru mogla da proslavi titulu. Toliko su dominantno izgledali na terenu. Sve je izgledalo idilično, ne postoji klub u kome je lepše kad se pobeđuje. Međutim, nedostaje uspeh u Evropi već dugo. Da se ne zavravamo, Liga Evrope bi bila rezultat za poštovanje. Samo treba uraditi sve za Ligu šampiona“.

Diplomatski je odgovorio na pitanje da li je došlo vreme da ukrste koplja Crvena zvezda i Dinamo.

„Uh, ne znam. Možda j jeste. Bilo bi zanimljivo da pričamo o tom duelu. Samo ajde da vidimo hoće li se to desiti“.

Zbog prijateljskog meča sa Makedonijom Robert Prosinečki nije mogao da prisustvuje proslavi povodom godišnjice Barija. Film Juga Radivojevića je već pogledao.

„Ma našli smo ovde na Jutjubu. Odmah... Spale (Spasić, pomoćni trener prim. aut.) odmah je sve našao. Lepo je sve to bilo. Nisam nikako mogao da dođem, taj dan sam imao utakmicu s Makedonijom.  Lepa proslava je bila, baš lepa...Tako je kada ste selektor. Imate obaveze do deset dana, pa ste slobodni do septembra“.

Sadašnjost i budućnost su se preplitali u Robijevom monologu. Spontano se ponovo dotakao aktuelnog trenutka.

„Bilo bi lepo da se obistine priče o pojačanjima koja bi donela kvalitet više. Čuo sam da se pominju i neki stranci koje sam trenirao u Kajzeriju. Držaću fige klubu....“

„Idem sad u Francusku. Moram uživo da pogledam rivale sa kojima igramo u kvalifikacijama za Mundijal. Verujem da će sve biti u redu, pre svega što se bezbednosti tiče...“

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Patriota RS

14.06.2016 10:30

Žuti osta isti

ODGOVORITE