Почетак ЕУРО-а! ФРА - РУМ: Дешан - Имам шест нападача, а Гризман...

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан рекао је да у својој екипи има шесторицу квалитетних нападача.

Фудбал 09.06.2016 | 16:00
Почетак ЕУРО-а! ФРА - РУМ: Дешан - Имам шест нападача, а Гризман...

Он је додао и да Антоан Гризман неће обавезно предводити напад домаћина предстојећег Европског првенства.

Европско првенство почиње сутра, а турнир ће од 21 час у Паризу на стадиону Француска отворити домаћа селекција утакмицом против Румуније у Групи А.

"Гризман је задовољан. Имао је дугу сезону са Атлетико Мадридом и наш приоритет је био да га одморимо пре почетка Европског првенства. Он има квалитете који га чине једним од најољих нападача Европе, одувек је био добар играч. Гризман ће бити спреман, али неће обавезно предводити наш напад. Имам шест квалитетних напача различитих профила", рекао је Дешан за Екип.

Француска ће покушати да постане прва земља домаћин освајач Европског првенства још од 1984. године, када је освојила то такмичење.

Од последњег освајања Европског првенства 2000. године, Француска је два пута играла у четвртфиналу, а једном је такмичење завршила у групној фази.

"Триколори" улазе у утакмицу са Румунијом после девет победа у последњих 10 утакмица.

Румунија је победила у само једној од 13 утакмица на европским шампионатима, а Француска је до сада два пута освајала Европско првенство.

Француска је непоражена у 10 утакмица против Румуније, али је четири од последњих пет утакмица завршено ремијима. Екипа Ангела Јорданескуа је имала најбољу одбрану у квалификацијама за Европско првенство, пошто је примила само два гола у 10 утакмица.

Француска и Румунија су до сада два пута играле на Европском првенству, 1996. године "триколори" су победили са 1:0, а 2008. године утакмица је завршена без голова.

Румунија има другу најнеискуснију екипу на турниру, пошто је до почетка јуна њених 23 фудбалера имало у просеку 22,4 одигране утакмице за репрезентацију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар