Početak EURO-a! FRA - RUM: Dešan - Imam šest napadača, a Grizman...

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da u svojoj ekipi ima šestoricu kvalitetnih napadača.

Fudbal 09.06.2016 | 16:00
Početak EURO-a! FRA - RUM: Dešan - Imam šest napadača, a Grizman...

On je dodao i da Antoan Grizman neće obavezno predvoditi napad domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva.

Evropsko prvenstvo počinje sutra, a turnir će od 21 čas u Parizu na stadionu Francuska otvoriti domaća selekcija utakmicom protiv Rumunije u Grupi A.

"Grizman je zadovoljan. Imao je dugu sezonu sa Atletiko Madridom i naš prioritet je bio da ga odmorimo pre početka Evropskog prvenstva. On ima kvalitete koji ga čine jednim od najoljih napadača Evrope, oduvek je bio dobar igrač. Grizman će biti spreman, ali neće obavezno predvoditi naš napad. Imam šest kvalitetnih napača različitih profila", rekao je Dešan za Ekip.

Francuska će pokušati da postane prva zemlja domaćin osvajač Evropskog prvenstva još od 1984. godine, kada je osvojila to takmičenje.

Od poslednjeg osvajanja Evropskog prvenstva 2000. godine, Francuska je dva puta igrala u četvrtfinalu, a jednom je takmičenje završila u grupnoj fazi.

"Trikolori" ulaze u utakmicu sa Rumunijom posle devet pobeda u poslednjih 10 utakmica.

Rumunija je pobedila u samo jednoj od 13 utakmica na evropskim šampionatima, a Francuska je do sada dva puta osvajala Evropsko prvenstvo.

Francuska je neporažena u 10 utakmica protiv Rumunije, ali je četiri od poslednjih pet utakmica završeno remijima. Ekipa Angela Jordaneskua je imala najbolju odbranu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je primila samo dva gola u 10 utakmica.

Francuska i Rumunija su do sada dva puta igrale na Evropskom prvenstvu, 1996. godine "trikolori" su pobedili sa 1:0, a 2008. godine utakmica je završena bez golova.

Rumunija ima drugu najneiskusniju ekipu na turniru, pošto je do početka juna njenih 23 fudbalera imalo u proseku 22,4 odigrane utakmice za reprezentaciju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar