Забрањено читање новина у кафанама!

Занимљив случај у Мароку - донет закон који забрањује читање дневне штампе у кафанама /ресторанима/ кафићима. И то на захтев тих медија!

Свијет 09.06.2016 | 15:10
Забрањено читање новина у кафанама!

Свуда у свету незаобилазан детаљ сваког ресторана, кафане, кафића, градског превоза или, на пример, фризераја јесу и дневне новине. Преносе се из руке у руку, налазите их поред шанка, на столу или столицама, остављене од претходних читаоца.

Али, једна земља се разликује. Реч је о Мароку.

У овој земљи од недавно је ЗАБРАЊЕНО бесплатно достављање дневних новина у угоститељске објекте, као и читање и преношење штампе "из руке у руку"!

Овај крајње необичан закон донет је на захтев управо дневних листова, односно Мароканске федерације издавача дневних листова, која је саопштила да због ове досадашње праксе губи и до 150 милиона долара годишње.

Запослени у дневним листовима кажу да сваки пети Мароканац чита дневне новине, а влада намерава да проба да популарише, односно да подстакне већу куповину штампе.

Међутим, на друштвеним мрежама ове мере су наишле на жестоке критике и подсмехе.

"Да ли су могли да смисле нешто глупље?", пита се један Мароканац, а други додаје: "Недавно су дневне новине поскупеле у просеку за 25% и нико се није бунио, а сад се они бује што се дневни листови читају у кафићима и деле међу људима. Глупост!".

(Мондо.рс)

(Фото: Дан Китwоод/Гуливер/Геттy ИмагесИлустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кобац

09.06.2016 22:33

И није добро читати новине у бару чим не гледаш који минут око себе флаша те спури

ОДГОВОРИТЕ