Zabranjeno čitanje novina u kafanama!

Zanimljiv slučaj u Maroku - donet zakon koji zabranjuje čitanje dnevne štampe u kafanama /restoranima/ kafićima. I to na zahtev tih medija!

Svijet 09.06.2016 | 15:10
Zabranjeno čitanje novina u kafanama!

Svuda u svetu nezaobilazan detalj svakog restorana, kafane, kafića, gradskog prevoza ili, na primer, frizeraja jesu i dnevne novine. Prenose se iz ruke u ruku, nalazite ih pored šanka, na stolu ili stolicama, ostavljene od prethodnih čitaoca.

Ali, jedna zemlja se razlikuje. Reč je o Maroku.

U ovoj zemlji od nedavno je ZABRANJENO besplatno dostavljanje dnevnih novina u ugostiteljske objekte, kao i čitanje i prenošenje štampe "iz ruke u ruku"!

Ovaj krajnje neobičan zakon donet je na zahtev upravo dnevnih listova, odnosno Marokanske federacije izdavača dnevnih listova, koja je saopštila da zbog ove dosadašnje prakse gubi i do 150 miliona dolara godišnje.

Zaposleni u dnevnim listovima kažu da svaki peti Marokanac čita dnevne novine, a vlada namerava da proba da populariše, odnosno da podstakne veću kupovinu štampe.

Međutim, na društvenim mrežama ove mere su naišle na žestoke kritike i podsmehe.

"Da li su mogli da smisle nešto gluplje?", pita se jedan Marokanac, a drugi dodaje: "Nedavno su dnevne novine poskupele u proseku za 25% i niko se nije bunio, a sad se oni buje što se dnevni listovi čitaju u kafićima i dele među ljudima. Glupost!".

(Mondo.rs)

(Foto: Dan Kitwood/Guliver/Getty ImagesIlustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kobac

09.06.2016 22:33

I nije dobro čitati novine u baru čim ne gledaš koji minut oko sebe flaša te spuri

ODGOVORITE