Марко Петковић, Љубомир Фејса и Адем Љајић први послови коалиције Корвино - Рамадани?!

Десни бек Црвене звезде би за 2.000.000 евра могао да постане појачање новог спортског директора Фиорентине.

Фудбал 13.06.2016 | 08:30
Марко Петковић, Љубомир Фејса и Адем Љајић први послови коалиције Корвино - Рамадани?!

У Фиорентину се вратио Панталео Корвино и отворио лавину гласина и спекулација о могућим појачањима клуба из Тоскане.

Корвино је један од фудбалских раднбика са најдужим стажом у Италији. После рада по нижелигашким клубовима (где је открио Фабриција Миколија), Италија је за њега чула у улози скаута Лећеа када је направио феноменалан посао промоцијом талената попут Вучинића,Божинова, Шевантона, Ледесме… После седам година рада у клубу са Виа дел Мареа, прешао је у Фиорентину где је провео седам година на месту спортског директора.

Током мандата у Виоли, имао је успешних и неуспешних потеза. Био је међу заслужнијима за пласман Фиорентине у Лигиу шампиона, али и међу најодгворнијима за каснија посртања Љубичастих и резултат испод очекиваног нивоа. Док је радио у Фиорентини, један од људи са којима је највише сарађивао је менаџер Фали Рамадани. На почетку стидљиво, касније све отвореније. Рамаданијеви клијенти су имали предност код Корвина и врата Артемио Франкија су им широм била отворена. Поменућемо само неке од њих: Гулан, Љајић, Јоветић, Настасић, Савић, Бехрами, Бадељ, Сеферовић, Марин, Бакић…

Неки су били пуну погоци за Фиорентину попут Јоветића и Настасића, неки су били промашаји попут Гулана, Бакића или Сеферовића. Тесна сарадња Корвина и Рамаданија је постала јавна тајна у Тоскани.

Корвино јер напустио Фиорентину 2012. године, потом је од 2014. до овог лета радио у Болоњи, да би пре неколико дана озваничио повратак у Фиренцу.

Нови мандат Панталеа Корвина је за италијанске медије био сигнал да најаве нову сарадњу искусног директора са агенцијом Фалија Рамаданија. Тако се данас пише да би први послови новог функционера Виоле требало да буду Љубомир Фејса из Бенфике и Марко Петковић из Црвене звезде, Адем Љајић и Адмир Мехмеди. Сви одреда клијенти Рамаданијеве агенције.

Корвинов приоритет је повратак Адема Љајића у Тоскану. Репрезентативац Србије је тренутно ни на небу, ни на земљи. Интер не жели да продужи позајмицу Љајића, Рома га не жели натраг. Фиорентина делује као идеално решење за све. Интерес за Фејсу је познат од раније, а Корвину се допада и Марко Петковић који би за 2.000.000 евра могао да слети у Фиренцу. Поготово ако се Ненад Томовић придружи Синиши Михајловићу у Торину. На списку појачања је и Адмир Мехмеди из Бајер Леверкузена. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар