Marko Petković, Ljubomir Fejsa i Adem Ljajić prvi poslovi koalicije Korvino - Ramadani?!

Desni bek Crvene zvezde bi za 2.000.000 evra mogao da postane pojačanje novog sportskog direktora Fiorentine.

Fudbal 13.06.2016 | 08:30
Marko Petković, Ljubomir Fejsa i Adem Ljajić prvi poslovi koalicije Korvino - Ramadani?!

U Fiorentinu se vratio Pantaleo Korvino i otvorio lavinu glasina i spekulacija o mogućim pojačanjima kluba iz Toskane.

Korvino je jedan od fudbalskih radnbika sa najdužim stažom u Italiji. Posle rada po niželigaškim klubovima (gde je otkrio Fabricija Mikolija), Italija je za njega čula u ulozi skauta Lećea kada je napravio fenomenalan posao promocijom talenata poput Vučinića,Božinova, Ševantona, Ledesme… Posle sedam godina rada u klubu sa Via del Marea, prešao je u Fiorentinu gde je proveo sedam godina na mestu sportskog direktora.

Tokom mandata u Violi, imao je uspešnih i neuspešnih poteza. Bio je među zaslužnijima za plasman Fiorentine u Ligiu šampiona, ali i među najodgvornijima za kasnija posrtanja Ljubičastih i rezultat ispod očekivanog nivoa. Dok je radio u Fiorentini, jedan od ljudi sa kojima je najviše sarađivao je menadžer Fali Ramadani. Na početku stidljivo, kasnije sve otvorenije. Ramadanijevi klijenti su imali prednost kod Korvina i vrata Artemio Frankija su im širom bila otvorena. Pomenućemo samo neke od njih: Gulan, Ljajić, Jovetić, Nastasić, Savić, Behrami, Badelj, Seferović, Marin, Bakić…

Neki su bili punu pogoci za Fiorentinu poput Jovetića i Nastasića, neki su bili promašaji poput Gulana, Bakića ili Seferovića. Tesna saradnja Korvina i Ramadanija je postala javna tajna u Toskani.

Korvino jer napustio Fiorentinu 2012. godine, potom je od 2014. do ovog leta radio u Bolonji, da bi pre nekoliko dana ozvaničio povratak u Firencu.

Novi mandat Pantalea Korvina je za italijanske medije bio signal da najave novu saradnju iskusnog direktora sa agencijom Falija Ramadanija. Tako se danas piše da bi prvi poslovi novog funkcionera Viole trebalo da budu Ljubomir Fejsa iz Benfike i Marko Petković iz Crvene zvezde, Adem Ljajić i Admir Mehmedi. Svi odreda klijenti Ramadanijeve agencije.

Korvinov prioritet je povratak Adema Ljajića u Toskanu. Reprezentativac Srbije je trenutno ni na nebu, ni na zemlji. Inter ne želi da produži pozajmicu Ljajića, Roma ga ne želi natrag. Fiorentina deluje kao idealno rešenje za sve. Interes za Fejsu je poznat od ranije, a Korvinu se dopada i Marko Petković koji bi za 2.000.000 evra mogao da sleti u Firencu. Pogotovo ako se Nenad Tomović pridruži Siniši Mihajloviću u Torinu. Na spisku pojačanja je i Admir Mehmedi iz Bajer Leverkuzena. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar