Ф1: Ферари тражи сламку спаса у Канади!

„Апсурдно је да болид има добре перформансе на првом и другом тренингу, а онда да све оде с ветром у катастрофу“, кажаже Маурицио Аривабене, први човек Ферарија.

Остали спортови 10.06.2016 | 21:45
Ф1: Ферари тражи сламку спаса у Канади!

Скудерија више не контролише ништа, нема никаквог или не бар значајног утицаја на ток овогодишњег шампионата Формуле 1. То су чињенице, и званично мишљање Фераријевог стручног штаба који се нада да ће „опоравити“ сезону која је запала у дубиозу. Следећа можда и последња шанса за тим из Маранела је Велика награда Канаде где ће Ферари стићи са унапређеним моторима.

„Сигурно ћемо донети неке иновације на агрегату, али још не знамо хоћемо ли трошити кредите. То ћемо установити у договору са организацијом првенства“, каже Маурицио Аривабене који би већ одавно изгубио место директора да у Ферарију уопште имају идеју због чега то великој екипи не иде из дана у дан, и из трке у трку.

„Прича је била иста и у Барселони, и у Монаку. Проблем је настао у суботу увече, то је истина. Апсурдно је да болид има добре перформансе на првом и другом тренингу, а онда да све оде с ветром у катастрофу. Истина је да постоји прича о оперативном дијапазону гума, али ја то још не бих коментарисао док се не изврши њихова анализа“, рекао је и признао своју и Фераријеву невољу Аривабене.

Какав ће то пакет измена задесити Фетелов и Рајконенов болид у Канади још није познато. Сигурно је да Ферари покуштава нешто налик ономе што ће предузети Ред Бул и Рено, а за шта Верстапен тврди да га значајно убрзава. Аривабене је међутим скренуо са приче о агрегату на проблем са пнеуматицима. Он је тако остао прилично недефинисан по питању свега што би Ферари могао конкретно да учини.

Тренутно се зна и опште је познато да је Ферари у дубиози, а да Аривабене већ неко време нема пуну подршку из матичне куће из Маранела.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар