F1: Ferari traži slamku spasa u Kanadi!

„Apsurdno je da bolid ima dobre performanse na prvom i drugom treningu, a onda da sve ode s vetrom u katastrofu“, kažaže Mauricio Arivabene, prvi čovek Ferarija.

Ostali sportovi 10.06.2016 | 21:45
F1: Ferari traži slamku spasa u Kanadi!

Skuderija više ne kontroliše ništa, nema nikakvog ili ne bar značajnog uticaja na tok ovogodišnjeg šampionata Formule 1. To su činjenice, i zvanično mišljanje Ferarijevog stručnog štaba koji se nada da će „oporaviti“ sezonu koja je zapala u dubiozu. Sledeća možda i poslednja šansa za tim iz Maranela je Velika nagrada Kanade gde će Ferari stići sa unapređenim motorima.

„Sigurno ćemo doneti neke inovacije na agregatu, ali još ne znamo hoćemo li trošiti kredite. To ćemo ustanoviti u dogovoru sa organizacijom prvenstva“, kaže Mauricio Arivabene koji bi već odavno izgubio mesto direktora da u Ferariju uopšte imaju ideju zbog čega to velikoj ekipi ne ide iz dana u dan, i iz trke u trku.

„Priča je bila ista i u Barseloni, i u Monaku. Problem je nastao u subotu uveče, to je istina. Apsurdno je da bolid ima dobre performanse na prvom i drugom treningu, a onda da sve ode s vetrom u katastrofu. Istina je da postoji priča o operativnom dijapazonu guma, ali ja to još ne bih komentarisao dok se ne izvrši njihova analiza“, rekao je i priznao svoju i Ferarijevu nevolju Arivabene.

Kakav će to paket izmena zadesiti Fetelov i Rajkonenov bolid u Kanadi još nije poznato. Sigurno je da Ferari pokuštava nešto nalik onome što će preduzeti Red Bul i Reno, a za šta Verstapen tvrdi da ga značajno ubrzava. Arivabene je međutim skrenuo sa priče o agregatu na problem sa pneumaticima. On je tako ostao prilično nedefinisan po pitanju svega što bi Ferari mogao konkretno da učini.

Trenutno se zna i opšte je poznato da je Ferari u dubiozi, a da Arivabene već neko vreme nema punu podršku iz matične kuće iz Maranela.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar