Први човјек Сузукија поднио оставку

86-годишњи Осаму Сузуки, ЦЕО и председавајући компаније Сузуки Мотор одлучио је да се одрекне позиције ЦЕО-а, након што је познатог произвођача аутомобила погодио скандал везан везан за лажирање тестова о потрошњи горива.

Свијет 09.06.2016 | 13:44
Први човјек Сузукија поднио оставку

Сузуки ће остати предсједавајућа фигура, али овај скандал је дефинитивно убрзао процес у коме ће компанију препустити његовом сину.

Док се у САД-у и Европи одвијају скандали везани за варање на еко-тестовима, Јапан потресају скандали везани за дугогодишње лажирање потрошње горива.

Изузетак тако није ни Митсубисхи, чији предсједник Тетсуро Аикава би такође требало да поднесе оставку након што се открило да се на неким моделима возила варало 25 година.

Осаму Сузуки се извинио за проблеме које је компанија изазвала у последње вријеме. Извршни потпредсједник, Осаму Хонда ће такође напустити своју позицију како би преузео одговорност за лажирање тестова, а најављено је и резање плата високих службеника за казну.

(Тпортал.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

09.06.2016 15:03

Лако је Јапанцимаа да ресе новонастале проблеме у ауто индустрији са њиховим шефовима који имају савјести. Шта ћемо ми да радимо са насим директорима и другим лоповима који су научили да краду и лазу јос у комунистичком режиму ЈБ Тита? Њихова дјеца иду сада само путем свога Оца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.06.2016 19:13

Михаило, ста тебе брига за насим...ти се готивис у Америке!!!