Prvi čovjek Suzukija podnio ostavku

86-godišnji Osamu Suzuki, CEO i predsedavajući kompanije Suzuki Motor odlučio je da se odrekne pozicije CEO-a, nakon što je poznatog proizvođača automobila pogodio skandal vezan vezan za lažiranje testova o potrošnji goriva.

Svijet 09.06.2016 | 13:44
Prvi čovjek Suzukija podnio ostavku

Suzuki će ostati predsjedavajuća figura, ali ovaj skandal je definitivno ubrzao proces u kome će kompaniju prepustiti njegovom sinu.

Dok se u SAD-u i Evropi odvijaju skandali vezani za varanje na eko-testovima, Japan potresaju skandali vezani za dugogodišnje lažiranje potrošnje goriva.

Izuzetak tako nije ni Mitsubishi, čiji predsjednik Tetsuro Aikava bi takođe trebalo da podnese ostavku nakon što se otkrilo da se na nekim modelima vozila varalo 25 godina.

Osamu Suzuki se izvinio za probleme koje je kompanija izazvala u poslednje vrijeme. Izvršni potpredsjednik, Osamu Honda će takođe napustiti svoju poziciju kako bi preuzeo odgovornost za lažiranje testova, a najavljeno je i rezanje plata visokih službenika za kaznu.

(Tportal.hr)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

09.06.2016 15:03

Lako je Japancimaa da rese novonastale probleme u auto industriji sa njihovim šefovima koji imaju savjesti. Šta ćemo mi da radimo sa nasim direktorima i drugim lopovima koji su naučili da kradu i lazu jos u komunističkom režimu JB Tita? Njihova djeca idu sada samo putem svoga Oca!

ODGOVORITE
Name

Ja

09.06.2016 19:13

Mihailo, sta tebe briga za nasim...ti se gotivis u Amerike!!!