Тужилаштво тражи 12 година за Мишковића

Првостепена пресуда Мирославу Мишковићу који се терети за финансијске малверзације у путарским предузећима заказана је за 20. јун у Специјалном суду у Београду.

Србија 09.06.2016 | 13:00
Тужилаштво тражи 12 година за Мишковића

Тужилаштво за организовани криминал затражило је да се Мишковић осуди на 12 година затвора и новчану казну за кривична дјела злоупотребе службеног положаја и пореске утаје у помагању.

На то је одбрана Мишковића затражила ослобађајућу пресуду, јер, како су навели, не постоје докази да је Мишковић вршио финансијске малверзације са путарским предузећима.

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић изразио је очекивање да ће суд доњети ослобађајућу пресуду, јер од тога зависи да ли ће правосуђе у Србији кренути ка Европи.

"Овај процес ће сигурно заузети значајно место у судском правосуђу, јер се оптужница заснива само на привидима, претпоставкама. Ниједан сведок, а сведоци су углавном били тужилаштва, није рекао ништа што би потврдило оптужницу", казао је Мишковић.

Он је оцјенио и да је створена таква атмосфера као да је Србија ријешила све проблеме јер је њега ухапсила.

"Овде треба да се уздамо само у здраву логику. Ми овде три и по године расправљамо о потпуним апсурдима..Није доказано ни какао је утајен порез, али није доказано ни да порез постоји", додао је он. Према његовим ријечима, због овакве оптужнице, његова породица и он, али и компанија Делта холдинг трпе велике посљедице.

Мишковићу је суђење због здравствених разлога издвојено крајем прошле године, па пресуда није изречена 25. марта када је његов син Марко Мишковић осуђен на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара за утају пореза.

Марко Мишковић и Мило Ђурашковић ослобођени су оптужби за злоупотребе са путарским предузећима и крушевачком Фабриком мазива. Мирослав Мишковић је провео осам мјесеци у притвору, а пуштен је уз јемство од 12 милиона евра.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оцито је

09.06.2016 17:05

У бивсој ЈУ, нико ниста није ни украо ни развалио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицан.

10.06.2016 19:39

КАКВИ 12' ГОДИНА. ДА ЈЕ ТАКВО НЕШТО ПОЧИНИО У АМЕРИКИ. ДОБИО БИ ДАСА: 2 ПУТА 'ПО 112. И ОСТАО БРЕЗ ИЧЕГА! САМО БАНДА.НЕКАЈ БУДУ СПРЕТНИ ДА НЕ ДОЈДЕ ДО КАКВОГ ГРАДЈАНСОГ! ПИТАО БИ ЈИХ ТАДА ЗА ЗДРАВЉЕЊЕ ,ДЈУБРАД ПОКВАРЕНА.