Tužilaštvo traži 12 godina za Miškovića

Prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću koji se tereti za finansijske malverzacije u putarskim preduzećima zakazana je za 20. jun u Specijalnom sudu u Beogradu.

Srbija 09.06.2016 | 13:00
Tužilaštvo traži 12 godina za Miškovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se Mišković osudi na 12 godina zatvora i novčanu kaznu za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje u pomaganju.

Na to je odbrana Miškovića zatražila oslobađajuću presudu, jer, kako su naveli, ne postoje dokazi da je Mišković vršio finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković izrazio je očekivanje da će sud donjeti oslobađajuću presudu, jer od toga zavisi da li će pravosuđe u Srbiji krenuti ka Evropi.

"Ovaj proces će sigurno zauzeti značajno mesto u sudskom pravosuđu, jer se optužnica zasniva samo na prividima, pretpostavkama. Nijedan svedok, a svedoci su uglavnom bili tužilaštva, nije rekao ništa što bi potvrdilo optužnicu", kazao je Mišković.

On je ocjenio i da je stvorena takva atmosfera kao da je Srbija riješila sve probleme jer je njega uhapsila.

"Ovde treba da se uzdamo samo u zdravu logiku. Mi ovde tri i po godine raspravljamo o potpunim apsurdima..Nije dokazano ni kakao je utajen porez, ali nije dokazano ni da porez postoji", dodao je on. Prema njegovim riječima, zbog ovakve optužnice, njegova porodica i on, ali i kompanija Delta holding trpe velike posljedice.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih razloga izdvojeno krajem prošle godine, pa presuda nije izrečena 25. marta kada je njegov sin Marko Mišković osuđen na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za utaju poreza.

Marko Mišković i Milo Đurašković oslobođeni su optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom Fabrikom maziva. Miroslav Mišković je proveo osam mjeseci u pritvoru, a pušten je uz jemstvo od 12 miliona evra.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ocito je

09.06.2016 19:05

U bivsoj JU, niko nista nije ni ukrao ni razvalio.

ODGOVORITE
Name

cican.

10.06.2016 21:39

KAKVI 12' GODINA. DA JE TAKVO NEŠTO POČINIO U AMERIKI. DOBIO BI DASA: 2 PUTA 'PO 112. I OSTAO BREZ IČEGA! SAMO BANDA.NEKAJ BUDU SPRETNI DA NE DOJDE DO KAKVOG GRADJANSOG! PITAO BI JIH TADA ZA ZDRAVLJENJE ,DJUBRAD POKVARENA.