Јувентус анте портас! Рома капитулирала, Пјанић опростио 20 процената и иде у Јувентус!

Бепе Марота је у Риму, договор је постигнут, Вучица је сломљена, а за све је крив Ридигер!

Фудбал 09.06.2016 | 13:00
Јувентус анте портас! Рома капитулирала, Пјанић опростио 20 процената и иде у Јувентус!

Дуго се кувало, кувало и на крају ће Јувентус победити! Миралем Пјанић је на корак од преласка из Роме у Јувентус. Практично је све дговорено. Вучица је одолевала, покушавала да задржи једног од најбољих играча или макар да га не прода директном конкуренту, али како Челси није изашао са бољом понудом, Босанац ће кренути из Рима пут Торина.

Спортски директор Јувентуса Ђузепе Марота је вечерас допутовао у Вечни град и зпочео преговоре са Ромом. Ситуација се променила због повреде Антонија Ридигера и Рома је морала да жртвује Малог принца. Како је Вучица недавно откупила Ридигера (од Штутгарта за 9.500.000 евра), планирала је да га овог лета препрода по далеко већој цени. Трансфер у Челси је био јако близу чиме би Рома решила већи део проблема завног финансијски фер-плеј. Ђалоросима је до 30. јуна неопходно између 30.000.000 и 40.000.000 евра како би изравнали рачуне и избегли казну од стране УЕФА због кршења финансијског фер-плеја. План је био да већи део средстава буде буде подмирен од продаје Ридигера у Челси. Али Немац се тешко повредио, страдали су му лигаменти колена и трансфер је пропао…

Јувентус је намирисао крв и осетио да је шанса сад или никад да ангажује Пјанића. После вишенедељних натезања и опипавања пулса, спортски директор Ђузепе Марота је дошао у престоницу са својом десном руком Фабијом Паратићијем и започео преговоре. Они су на састанку са челницима Роме изнели конкретну понуду: 30.400.000 евра плус још 2.000.000 евра на име бонуса. Мање од откупне калузуле, али епилог је исти.  

Рома има ранији договор са играчем да њему припадне 20 одсто од обештећења. ИакоПјанић има откупну клаузулу од 38.000.000 евра на којој је римски клуб до сада инсистирао, ситуација се променила јер је новац преко потребан Ђалоросима. Јувентус неће ићи преко 30.400.000 плус бонуси, али Роми се своди на исто. Јувентус ће део новца обезбедити од продаје Роберта Переире који ће се највероватније преселити у Вотфорд за 12.000.000 евра. 

Играч је претходних дана одмарао на Ибици, али се вратио у Рим да убрза преговоре и одигра своју улогу. Пјанић је пристао да опрости Роми 7.600.000 евра који би му припали од процента после активације откупне калузуле. Зашто? Пронађен је другачији модел и он ће ипак добити те паре, али ће оне бити укључене у његова годишња примања у Јувентусу у наредних пет година колико ће трајати уговор са Старом дамом. Јувентус ће појачати плату Босанцу што ипак није пуно с обзиром да је реч о периоду од пет година у којем ће исплатити разлику.  

Пјанић је рођен у Тузли 2. априла 1990. године, али се због рата на просторима бивше СФРЈ преселио у Луксембург, где је и почео да тренира фудбал. Играо је за француски Мец и Олимпик Лион, из којег је 2011. прешао у Рому. Репрезентативац БиХ је од 2008. године и до данас је одиграо 68 утакмица и постигао 11 голова.

Рома је својевремено за њега платила Лиону 11 милиона евра.

Јувентус добија највеће појачање овог лета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЉИЉАН

09.06.2016 11:45

Свака цаст МАЈСТОРЕ,..

ОДГОВОРИТЕ