Juventus ante portas! Roma kapitulirala, Pjanić oprostio 20 procenata i ide u Juventus!

Bepe Marota je u Rimu, dogovor je postignut, Vučica je slomljena, a za sve je kriv Ridiger!

Fudbal 09.06.2016 | 13:00
Juventus ante portas! Roma kapitulirala, Pjanić oprostio 20 procenata i ide u Juventus!

Dugo se kuvalo, kuvalo i na kraju će Juventus pobediti! Miralem Pjanić je na korak od prelaska iz Rome u Juventus. Praktično je sve dgovoreno. Vučica je odolevala, pokušavala da zadrži jednog od najboljih igrača ili makar da ga ne proda direktnom konkurentu, ali kako Čelsi nije izašao sa boljom ponudom, Bosanac će krenuti iz Rima put Torina.

Sportski direktor Juventusa Đuzepe Marota je večeras doputovao u Večni grad i zpočeo pregovore sa Romom. Situacija se promenila zbog povrede Antonija Ridigera i Roma je morala da žrtvuje Malog princa. Kako je Vučica nedavno otkupila Ridigera (od Štutgarta za 9.500.000 evra), planirala je da ga ovog leta preproda po daleko većoj ceni. Transfer u Čelsi je bio jako blizu čime bi Roma rešila veći deo problema zavnog finansijski fer-plej. Đalorosima je do 30. juna neophodno između 30.000.000 i 40.000.000 evra kako bi izravnali račune i izbegli kaznu od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Plan je bio da veći deo sredstava bude bude podmiren od prodaje Ridigera u Čelsi. Ali Nemac se teško povredio, stradali su mu ligamenti kolena i transfer je propao…

Juventus je namirisao krv i osetio da je šansa sad ili nikad da angažuje Pjanića. Posle višenedeljnih natezanja i opipavanja pulsa, sportski direktor Đuzepe Marota je došao u prestonicu sa svojom desnom rukom Fabijom Paratićijem i započeo pregovore. Oni su na sastanku sa čelnicima Rome izneli konkretnu ponudu: 30.400.000 evra plus još 2.000.000 evra na ime bonusa. Manje od otkupne kaluzule, ali epilog je isti.  

Roma ima raniji dogovor sa igračem da njemu pripadne 20 odsto od obeštećenja. IakoPjanić ima otkupnu klauzulu od 38.000.000 evra na kojoj je rimski klub do sada insistirao, situacija se promenila jer je novac preko potreban Đalorosima. Juventus neće ići preko 30.400.000 plus bonusi, ali Romi se svodi na isto. Juventus će deo novca obezbediti od prodaje Roberta Pereire koji će se najverovatnije preseliti u Votford za 12.000.000 evra. 

Igrač je prethodnih dana odmarao na Ibici, ali se vratio u Rim da ubrza pregovore i odigra svoju ulogu. Pjanić je pristao da oprosti Romi 7.600.000 evra koji bi mu pripali od procenta posle aktivacije otkupne kaluzule. Zašto? Pronađen je drugačiji model i on će ipak dobiti te pare, ali će one biti uključene u njegova godišnja primanja u Juventusu u narednih pet godina koliko će trajati ugovor sa Starom damom. Juventus će pojačati platu Bosancu što ipak nije puno s obzirom da je reč o periodu od pet godina u kojem će isplatiti razliku.  

Pjanić je rođen u Tuzli 2. aprila 1990. godine, ali se zbog rata na prostorima bivše SFRJ preselio u Luksemburg, gde je i počeo da trenira fudbal. Igrao je za francuski Mec i Olimpik Lion, iz kojeg je 2011. prešao u Romu. Reprezentativac BiH je od 2008. godine i do danas je odigrao 68 utakmica i postigao 11 golova.

Roma je svojevremeno za njega platila Lionu 11 miliona evra.

Juventus dobija najveće pojačanje ovog leta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

LJILJAN

09.06.2016 11:45

Svaka cast MAJSTORE,..

ODGOVORITE