Пике послије Грузије: Ни Надал више не побјеђује стално!

Шпански репрезентативац Ђерар Пике сматра да његов тим није фаворит на предстојећем Европском првенству и повлачи паралелу са Рафаелом Надалом.

Фудбал 11.06.2016 | 13:30
Пике послије Грузије: Ни Надал више не побјеђује стално!

Пике ипак признаије да Шпанци нису били фаворити ни 2008. и 2010. године, па су ипак постали шампиони.

"Освајање трећег континенталног шампиона у низу био би јединствен осећај, али нисмо фаворити. Пораз од Грузије је то потврдио, десио се кикс који је показао да су Француска и Немачка бољи", рекао је Пике за шпански Онда Серо.

Штопер Барселоне сматра да је дошла нова генерација шпанских фудбалера и да у будућности бити много успеха.

"Имамо много талентованих и младих фудбалера. Морамо да заборавимо пораз од Грузије, поправимо грешке и кренемо напред. Разумем да постоје критике, али победа на старту против Чешке би све променила", поручио је Пике.

Пике је тренутну ситуацију репрезентације упоредио са шпанским тенисером Рафаелом Надалом и истакао да мора да додје до одредјеног пада.

"У спорту не можеш вечито да будеш шампион. Ми у Шпанији смо навикли на победе и када их не буде сви се чуде. Нашим људима је тешко да схвате да постоје и порази, Надал више не победјује у тенису, били смо прваци у кошарци, али било је доба када 20 година нисмо ништа урадили", закључио је Пике.

Шпанија се на Европском првенству налази у Д групи са Хрватском, Чешком и Турском.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар