Pike poslije Gruzije: Ni Nadal više ne pobjeđuje stalno!

Španski reprezentativac Đerar Pike smatra da njegov tim nije favorit na predstojećem Evropskom prvenstvu i povlači paralelu sa Rafaelom Nadalom.

Fudbal 11.06.2016 | 13:30
Pike poslije Gruzije: Ni Nadal više ne pobjeđuje stalno!

Pike ipak priznaije da Španci nisu bili favoriti ni 2008. i 2010. godine, pa su ipak postali šampioni.

"Osvajanje trećeg kontinentalnog šampiona u nizu bio bi jedinstven osećaj, ali nismo favoriti. Poraz od Gruzije je to potvrdio, desio se kiks koji je pokazao da su Francuska i Nemačka bolji", rekao je Pike za španski Onda Sero.

Štoper Barselone smatra da je došla nova generacija španskih fudbalera i da u budućnosti biti mnogo uspeha.

"Imamo mnogo talentovanih i mladih fudbalera. Moramo da zaboravimo poraz od Gruzije, popravimo greške i krenemo napred. Razumem da postoje kritike, ali pobeda na startu protiv Češke bi sve promenila", poručio je Pike.

Pike je trenutnu situaciju reprezentacije uporedio sa španskim teniserom Rafaelom Nadalom i istakao da mora da dodje do odredjenog pada.

"U sportu ne možeš večito da budeš šampion. Mi u Španiji smo navikli na pobede i kada ih ne bude svi se čude. Našim ljudima je teško da shvate da postoje i porazi, Nadal više ne pobedjuje u tenisu, bili smo prvaci u košarci, ali bilo je doba kada 20 godina nismo ništa uradili", zaključio je Pike.

Španija se na Evropskom prvenstvu nalazi u D grupi sa Hrvatskom, Češkom i Turskom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar