ЕУРО: И Интерпол помаже Француској у борби против тероризма!

Интерпол ће у Паризу поставити центар за подршку као део обезбеђења за Европско првенство, објавила је организација за полицијску сарадњу са седиштем у Лиону.

Фудбал 10.06.2016 | 12:00
ЕУРО: И Интерпол помаже Француској у борби против тероризма!

Суочена с ризиком да криминалци користе изгубљене, украдене или фалсификоване пасоше за улазак на територију Француске, Интерпол ће олакшати проверу идентитета коришћењем својих база података.

Посебна пажња биће посвећена границама Европске уније близу Балкана јер би могло да се на европску територију унесе кријумчарено оружје за "терористичке нападе", упозорио је Интерпол.

Очекује се долазак више од два милиона навијача у Француску и због тога је неопходно да полиција има потребне информације да обезбеди да свака особа која улази у земљу или која је ухапшена, заиста особа за коју се издаје, рекао је Јирген Сток, генерални секретар Интерпола, и додао да је због тога неопходна размена информација измедју земаља.

"Припрема Француске била је врло детаљна, али обезбедјење за такав један догадјај захтева глобалну одговорност и блиску сарадњу", рекао је он.

Такво обезбеђење већ је организовано за Олимпијске игре у Лондону 2012. и биће и за Игре у Рију овог лета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар