EURO: I Interpol pomaže Francuskoj u borbi protiv terorizma!

Interpol će u Parizu postaviti centar za podršku kao deo obezbeđenja za Evropsko prvenstvo, objavila je organizacija za policijsku saradnju sa sedištem u Lionu.

Fudbal 10.06.2016 | 12:00
EURO: I Interpol pomaže Francuskoj u borbi protiv terorizma!

Suočena s rizikom da kriminalci koriste izgubljene, ukradene ili falsifikovane pasoše za ulazak na teritoriju Francuske, Interpol će olakšati proveru identiteta korišćenjem svojih baza podataka.

Posebna pažnja biće posvećena granicama Evropske unije blizu Balkana jer bi moglo da se na evropsku teritoriju unese krijumčareno oružje za "terorističke napade", upozorio je Interpol.

Očekuje se dolazak više od dva miliona navijača u Francusku i zbog toga je neophodno da policija ima potrebne informacije da obezbedi da svaka osoba koja ulazi u zemlju ili koja je uhapšena, zaista osoba za koju se izdaje, rekao je Jirgen Stok, generalni sekretar Interpola, i dodao da je zbog toga neophodna razmena informacija izmedju zemalja.

"Priprema Francuske bila je vrlo detaljna, ali obezbedjenje za takav jedan dogadjaj zahteva globalnu odgovornost i blisku saradnju", rekao je on.

Takvo obezbeđenje već je organizovano za Olimpijske igre u Londonu 2012. i biće i za Igre u Riju ovog leta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar