Најава: Закувало се! Може ли Партизан до мајсторице или је овдје крај?!

Деловало је да Црвена звезда неће пропустити прву меч лопту, али сада је све отворено... Кошаркаши Партизана покушаће пред својим навијачима да изборе мајсторицу финала кошаркашке Суперлиге, док ће Црвена звезда имати нову меч лопту.

Кошарка 09.06.2016 | 13:15
Најава: Закувало се! Може ли Партизан до мајсторице или је овдје крај?!

Када је Мирослав Николић изјавио да је убеђен да ћемо у финалној серији између Партизана и Црвене звезде видети да се Партизан никад не предаје и да неће бити никакво изненађење ако серија оде у пет мечева, деловало је да је то далеко од реалности. Још када је бранилац титуле повео са 2:0 оном тројом Марка Гудурића у последњој секунди деловало је да су шансе за то у домену теорије. Ипак, Партизан вечерас, после брејка у уторак увече, има шансу да се пред својим навијачима потпуно врати у живот и дође у прилику да се бори за титулу. Четврти дуел финалне серије на програму је од 21 час (Арена Спорт).

Партизан овај дуел дочекује са већим самопоуздањем и моментумом после прошлог меча. Екипа Александра Џикића показала је заиста велики карактер победивши у гостима после јако тешког пораза који је доживела на свом паркету и сада су сигурно наоштренији но икада да добију највећег противника и одведу серију у мајсторицу.

Четврти меч играће се пред Гробарима, што је свакако предност за домаћина, али и Звезда ће имати подршку својих 400 бучних навијача. Атмосфера ће поново бити ужарена.

"Себи не смемо да дозволимо да нам шутирају из позиција "један на један". Морамо у наредној утакмици да одиграмо смиреније и паметније. Биће тешко пред њиховим навијачима, јер ће силно желети победу. Неће бити страха. Зашто би било страха, играмо нормално. Добијали смо и можемо да их добијемо опет", истакао је Марко Симоновић.

Од претходних седам утакмица ових ривала у четири наврата су славили домаћини, а у последња два сусрета гости су били бољи. У два од ова три меча серије било је мало кошева, док је у другом мечу све прштало, а тада је домаћин био Партизан, као и сада.

У претходних девет утакмица Звезда је успешнија пошто је у била боља у шест наврата.

Адин Врабац који не пружа превише блиставе партије у овој финалној серији, али је аутор једног спектакуларног коша, истиче да очекује да ће заједно са саиграчима изборити мајсторицу.

"Ето, остварили смо ту важну победу у гостима. Сада серију враћамо пред наше навијаче... Очекујем мајсторицу и верујем да можемо. А онда ћемо видети шта ће бити", истакао јеВрабац.

Врло је могуће да ће се и у овој утакмици све решавати у последњим секундама као у претходна два наврата. Џикићев тим је већ сада показао можда и више него што се очекивало, а он најављује да има још места за побољшање.

"Имамо још резерви. Моћемо да играмо паметније. Крај прошлог меча ми се није свидео, мало смо успаничили. Нормално, не знам шта су очекивали моји играчи. Добро се завршило. Ми смо домаћини, мења се тежиште у подршци. Надам се да ће наши навијачи опет да напуне Пионир", истакао је Џикић.

Његов колега Дејан Радоњић је додао да црвено-бели сада иду тежим путем ка одбрани титуле првака Србије.

"Знамо шта нас чека, али покушаћемо да одговоримо и добијемо Партизан у следећем мечу. Даћемо све од себе да славимо још једном, иако смо свесни чињенице да нас чека тежак посао", сматра тренер Звезде.

Плејмејкер црно-белих Александар Цветковић највероватније неће играти ни на овом мечу, тако да ће поново терет пасти на Џамара Вилсона који је бриљирао у утакмици број два, али је зато у овој последњој имао неколико лоших потеза.

Такође, то значи да ће високи играчи Партизана поново сносити велики терет и да ће њихова борба са сјајним тешкашима у црвено-белом дресу одлучивати победу. Мајк Цирбесмогао би да има јако важну улогу својом снагом и знањем у рекету и да буде главна ударна игла тима Дејана Радоњића.

Нема превише тајни, тимови се добро познају. Звезда ће гранитном одбраном покушати да стисне црно-беле већ код преноса лопте и правити велики притисак на први пас, док ће црно-бели гледати да нападну “леђа” Звезде где би велику улогу могли да имају Мурић, Врабац, Вилијамс продором или шутем са полудистанце и Новица Величковић као вођа тима.

Улог је велики, играће се на све или ништа – без попуста или калкулација. Сви адути ће ићи на сто, а видећемо да ли ћемо гледати тријумфално дизање пехара Црвене звезде или велико славље Партизана које ће најавити мајсторицу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар