Najava: Zakuvalo se! Može li Partizan do majstorice ili je ovdje kraj?!

Delovalo je da Crvena zvezda neće propustiti prvu meč loptu, ali sada je sve otvoreno... Košarkaši Partizana pokušaće pred svojim navijačima da izbore majstoricu finala košarkaške Superlige, dok će Crvena zvezda imati novu meč loptu.

Košarka 09.06.2016 | 13:15
Najava: Zakuvalo se! Može li Partizan do majstorice ili je ovdje kraj?!

Kada je Miroslav Nikolić izjavio da je ubeđen da ćemo u finalnoj seriji između Partizana i Crvene zvezde videti da se Partizan nikad ne predaje i da neće biti nikakvo iznenađenje ako serija ode u pet mečeva, delovalo je da je to daleko od realnosti. Još kada je branilac titule poveo sa 2:0 onom trojom Marka Gudurića u poslednjoj sekundi delovalo je da su šanse za to u domenu teorije. Ipak, Partizan večeras, posle brejka u utorak uveče, ima šansu da se pred svojim navijačima potpuno vrati u život i dođe u priliku da se bori za titulu. Četvrti duel finalne serije na programu je od 21 čas (Arena Sport).

Partizan ovaj duel dočekuje sa većim samopouzdanjem i momentumom posle prošlog meča. Ekipa Aleksandra Džikića pokazala je zaista veliki karakter pobedivši u gostima posle jako teškog poraza koji je doživela na svom parketu i sada su sigurno naoštreniji no ikada da dobiju najvećeg protivnika i odvedu seriju u majstoricu.

Četvrti meč igraće se pred Grobarima, što je svakako prednost za domaćina, ali i Zvezda će imati podršku svojih 400 bučnih navijača. Atmosfera će ponovo biti užarena.

"Sebi ne smemo da dozvolimo da nam šutiraju iz pozicija "jedan na jedan". Moramo u narednoj utakmici da odigramo smirenije i pametnije. Biće teško pred njihovim navijačima, jer će silno želeti pobedu. Neće biti straha. Zašto bi bilo straha, igramo normalno. Dobijali smo i možemo da ih dobijemo opet", istakao je Marko Simonović.

Od prethodnih sedam utakmica ovih rivala u četiri navrata su slavili domaćini, a u poslednja dva susreta gosti su bili bolji. U dva od ova tri meča serije bilo je malo koševa, dok je u drugom meču sve prštalo, a tada je domaćin bio Partizan, kao i sada.

U prethodnih devet utakmica Zvezda je uspešnija pošto je u bila bolja u šest navrata.

Adin Vrabac koji ne pruža previše blistave partije u ovoj finalnoj seriji, ali je autor jednog spektakularnog koša, ističe da očekuje da će zajedno sa saigračima izboriti majstoricu.

"Eto, ostvarili smo tu važnu pobedu u gostima. Sada seriju vraćamo pred naše navijače... Očekujem majstoricu i verujem da možemo. A onda ćemo videti šta će biti", istakao jeVrabac.

Vrlo je moguće da će se i u ovoj utakmici sve rešavati u poslednjim sekundama kao u prethodna dva navrata. Džikićev tim je već sada pokazao možda i više nego što se očekivalo, a on najavljuje da ima još mesta za poboljšanje.

"Imamo još rezervi. Moćemo da igramo pametnije. Kraj prošlog meča mi se nije svideo, malo smo uspaničili. Normalno, ne znam šta su očekivali moji igrači. Dobro se završilo. Mi smo domaćini, menja se težište u podršci. Nadam se da će naši navijači opet da napune Pionir", istakao je Džikić.

Njegov kolega Dejan Radonjić je dodao da crveno-beli sada idu težim putem ka odbrani titule prvaka Srbije.

"Znamo šta nas čeka, ali pokušaćemo da odgovorimo i dobijemo Partizan u sledećem meču. Daćemo sve od sebe da slavimo još jednom, iako smo svesni činjenice da nas čeka težak posao", smatra trener Zvezde.

Plejmejker crno-belih Aleksandar Cvetković najverovatnije neće igrati ni na ovom meču, tako da će ponovo teret pasti na Džamara Vilsona koji je briljirao u utakmici broj dva, ali je zato u ovoj poslednjoj imao nekoliko loših poteza.

Takođe, to znači da će visoki igrači Partizana ponovo snositi veliki teret i da će njihova borba sa sjajnim teškašima u crveno-belom dresu odlučivati pobedu. Majk Cirbesmogao bi da ima jako važnu ulogu svojom snagom i znanjem u reketu i da bude glavna udarna igla tima Dejana Radonjića.

Nema previše tajni, timovi se dobro poznaju. Zvezda će granitnom odbranom pokušati da stisne crno-bele već kod prenosa lopte i praviti veliki pritisak na prvi pas, dok će crno-beli gledati da napadnu “leđa” Zvezde gde bi veliku ulogu mogli da imaju Murić, Vrabac, Vilijams prodorom ili šutem sa poludistance i Novica Veličković kao vođa tima.

Ulog je veliki, igraće se na sve ili ništa – bez popusta ili kalkulacija. Svi aduti će ići na sto, a videćemo da li ćemo gledati trijumfalno dizanje pehara Crvene zvezde ili veliko slavlje Partizana koje će najaviti majstoricu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar