Копа Америка: Хет-трик Кутиња, Бразил 7:1! Реми Перуа и Еквадора!

Кутињо ушао у црвено: Бразилових седам! Убедљива победа Селесаа у другом колу Групе Б. Несуђено појачање Црвене звезде стрелац еврогола против Еквадора.

 

Фудбал 09.06.2016 | 12:30
Копа Америка: Хет-трик Кутиња, Бразил 7:1! Реми Перуа и Еквадора!

Колумбија је већ у четвртфиналу, Бразил је на добром путу да јој се тамо придружи, пошто је предвођен расположеним Фелипеом Кутињом у другом колу Групе Б декласирао недорасли Хаити са 7:1, па ће му у последњем колу и бод против Перуа бити довољан да овери пласман међу осам најбољих на Копа Америци.

Тамо где му је и место, иако Хаити, дебитант на Копа Америци, просто није тим који би могао да се одупре Бразилу. Момци са Кариба били су срећни и због тог једног гола. Само Кутињо дао их је три, Ренато Аугусто још два, погађали су и Габријел "Габигол" Барбоса и Лукас Лима. Хаићани једва да су стигли да виде где је лопта. Идеалан сценарио заДунгу пред одлучујуће борбе у које ће Селесао ући препун самопоуздања.

Кутињо пре свих. Јесте Хаити слабашан ривал, али оно што је плејмејкер Ливерпула данас радио везало би ноге и много јачим дефанзивцима.
"Охрабрујемо га да будемо онај играч какав је у Ливерпулу. Да користи своје врлине, преузима више ризика. То је и радио. То и желимо", наставио је Дунга да храни Кутињов его.

Зна Дунга шта ради. У Нејмаровом одсуству управо су Кутињо и Вилијан, такође врло добар данас, најјача бразилска снага у навали. Сада се и видело колико они могу када им се да простор. Кутињо је тукао као их топа. Први и последњи гол на утакмици умало нису пробушили мрежу.

Бразил сада има четири бода, колико и Перу, који је у другом мечу вечери ухватио Еквадор на препад, али није умео да капитализује рано вођство од 2:0 после само 13 минута игре, већ је морао да се задовољи са 2:2. Да је успео, већ би био у четвртфиналу. Овако, Енер Валенсија и Милер Болањос оставили су му само мршаве шансе да настави такмичење у нокаут фази, јер тешко да ће Еквадор имати било каквих проблема са Хаитијем. Перуов минималац од 1:0 из првог кола тешко да ће бити довољан чак и уз реми са Бразилом, јер се гледа гол разлика.

Тренутно стање на табели: Бразил 4 (+6), Перу 4 (+1), Еквадор 2 (0), Хаити 0 (-6).

Иначе, први гол за Перу био је право мало ремек дело Кристијана Куеве, крилног фудбалера Сао Паула који се још 2013. године помињао као потенцијално појачање Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар