Kopa Amerika: Het-trik Kutinja, Brazil 7:1! Remi Perua i Ekvadora!

Kutinjo ušao u crveno: Brazilovih sedam! Ubedljiva pobeda Selesaa u drugom kolu Grupe B. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde strelac evrogola protiv Ekvadora.

 

Fudbal 09.06.2016 | 12:30
Kopa Amerika: Het-trik Kutinja, Brazil 7:1! Remi Perua i Ekvadora!

Kolumbija je već u četvrtfinalu, Brazil je na dobrom putu da joj se tamo pridruži, pošto je predvođen raspoloženim Felipeom Kutinjom u drugom kolu Grupe B deklasirao nedorasli Haiti sa 7:1, pa će mu u poslednjem kolu i bod protiv Perua biti dovoljan da overi plasman među osam najboljih na Kopa Americi.

Tamo gde mu je i mesto, iako Haiti, debitant na Kopa Americi, prosto nije tim koji bi mogao da se odupre Brazilu. Momci sa Kariba bili su srećni i zbog tog jednog gola. Samo Kutinjo dao ih je tri, Renato Augusto još dva, pogađali su i Gabrijel "Gabigol" Barbosa i Lukas Lima. Haićani jedva da su stigli da vide gde je lopta. Idealan scenario zaDungu pred odlučujuće borbe u koje će Selesao ući prepun samopouzdanja.

Kutinjo pre svih. Jeste Haiti slabašan rival, ali ono što je plejmejker Liverpula danas radio vezalo bi noge i mnogo jačim defanzivcima.
"Ohrabrujemo ga da budemo onaj igrač kakav je u Liverpulu. Da koristi svoje vrline, preuzima više rizika. To je i radio. To i želimo", nastavio je Dunga da hrani Kutinjov ego.

Zna Dunga šta radi. U Nejmarovom odsustvu upravo su Kutinjo i Vilijan, takođe vrlo dobar danas, najjača brazilska snaga u navali. Sada se i videlo koliko oni mogu kada im se da prostor. Kutinjo je tukao kao ih topa. Prvi i poslednji gol na utakmici umalo nisu probušili mrežu.

Brazil sada ima četiri boda, koliko i Peru, koji je u drugom meču večeri uhvatio Ekvador na prepad, ali nije umeo da kapitalizuje rano vođstvo od 2:0 posle samo 13 minuta igre, već je morao da se zadovolji sa 2:2. Da je uspeo, već bi bio u četvrtfinalu. Ovako, Ener Valensija i Miler Bolanjos ostavili su mu samo mršave šanse da nastavi takmičenje u nokaut fazi, jer teško da će Ekvador imati bilo kakvih problema sa Haitijem. Peruov minimalac od 1:0 iz prvog kola teško da će biti dovoljan čak i uz remi sa Brazilom, jer se gleda gol razlika.

Trenutno stanje na tabeli: Brazil 4 (+6), Peru 4 (+1), Ekvador 2 (0), Haiti 0 (-6).

Inače, prvi gol za Peru bio je pravo malo remek delo Kristijana Kueve, krilnog fudbalera Sao Paula koji se još 2013. godine pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar