Мамурлук на Кипру

Целодневни провод пијаних британских туриста на Кипру завршио се на локацији о којој нису могли ни да сањају - у ратом разореној Сирији.

Занимљивости 09.06.2016 | 09:53
Мамурлук на Кипру

Левис Елис, Алекс МекКормик и Џејмс Валман целе ноћи су испијали алкохолна пића у туристичком ризорту Аја Напи када им је у 9 ујутро пала на памет сјајна идеја како би могли туристичким бродом отићи да гледају делфине.

 Међутим, проблем је био што су се укрцали на погрешан брод, а то им је постало јасно тек након што су одмакли више од 100 километара.

- Одмах ми је било чудно када сам видео да смо једини странци на броду. Био сам јако мамуран и одлучио сам не постављам никаква питања. Међутим, након неколико сати вожње скупио сам снаге и питао: "Хеј, колико још морамо да се удаљимо од копна?" - започео је причу Елис.

На то питање нису добили никакав одговор и онда је почела - паника.

- Почели смо да урламо да морамо хитно да се вратимо назад, а брод је тек након сати и сати вожње пристао у неку луку. Гледали смо једни друге и запитали се шта ћемо сада? - испричали су ови момци.

Чим је брод пристао у луку, момци су упозорени да остану на броду пре него што их руски војници одведу у своју базу. Они ни тада нису имали појма где се налазе, а прави шок је настао када је неко од њих успео да се улогује на Фејсбук. Писало је - Тартус, Сирија. Градић на обали удаљен свега 50 километара од ратом уништеног Хомса и локација на којој Руси имају своју ратну луку.

- Тада смо заправо схватили где смо. Рекли смо Русима што се догодило, а они су се ваљали од смеха - каже Елис.

Руски војници удовољили су захтеву неопрезних Британаца за неколико фотографија пре него што су им осигурали брод за пут назад на Кипар.

Блиц

фото: инстаграм

Коментари / 0

Оставите коментар